Učenica generacije Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić” Adna Mujkanović

/

Učenica generacije Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić” za školsku 2022/23. godinu je maturantica Prirodno-matematičkog smjera, Adna Mujkanović.

Rođena je 20. maja 2004. godine u Zenici. Osnovnu školu “1. mart” u Jelahu završila je također kao učenik generacije.

“Iz godine u godinu predstavljala je školu na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima iz matematike i fizike. Bilo je tu i par ekipnih međunarodnih takmičenja. Pri tome, uprkos već vidljivim rezultatima, stalno je težila novim znanjima i iz drugih oblasti koje je sticala pohađanjem seminara, radionica i kampova. Ono što ističe u svom radu jeste da je škola imala veliku ulogu pri podsticanju njenih uspjeha, te da je porodica njen glavni oslonac kao i prijatelji. Adna planira nastaviti svoje školovanje na Medicinskom fakultetu.” – saopćeno je iz Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić” Tešanj.

Posljednje, ali ne i manje važno, Adna naglašava: “Šta god da radite, ma koliko ambiciozni bili, bez empatije prema drugim ljudima i okolini, nikada se nećete osjećati potpuno ispunjenima.”

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...