SDP u Maglaju gubi većinu u vijeću, a sve zbog načelnika Mirsada Mahmutagića?

/

Većina u Općinskom vijeću Maglaj koju je držao maglajski SDP s koalicionim partnerima, poljuljana je nakon posljednje sjednice kada nije usvojen dnevni red, a kako saznajemo problemi su nastali i ranije.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj nije usvojen dnevni red. Većina koju je u nekadašnjem omjeru 16:9 držao SDP s koalicionim partnerima, na posljednjoj sjednici bila je omjera 12:12, dok je jedan vijećnik bio odsutan.

Nezavisni vijećnik Elvir Vehabović u izjavi za Klix.ba je kazao da su vijećnici nezadovoljni dešavanjem te da su malo po malo počeli izlaziti iz koalicione većine.

“Omjer je nekada bio 16:9 vijećnika u korist SDP-a i koalicionih partnera i onda je to jučer bilo 12:12. Nisu željeli neke tačke da uvrste na dnevni red, neke da se skinu da idu na doradu. Mi nismo htjeli pristati na taj dnevni red i desilo se neusvajanje dnevnog reda”, kazao je Vehabović.

Kako nezvanično saznajemo, nezadovoljstvo vijećnika je usmjereno na rad načelnika. Dok jedni ipak žele raditi i stvarati ljepšu sliku Maglaja, drugi se bave politikantstvom i pritiscima zbog čega je danas upitna većina SDP-a u Maglaju.

Podsjetimo, radnije je šef kluba SDP-a napustio stranku zbog određenih dešavanja, a šef kluba SDP-a iz ranijeg mandata nije toliko aktivan.

Jasmin Begić, vijećnik SDA u Općinskom vijeću Maglaj, je kazao kako je sve počelo od načelnika Mirsada Mahmutagića i dešavanja na kantonalnom nivou i na lokalnom.

“Arogancija i bahatost su došli na naplatu i među njihovim članovima. Veliki broj njihovih članova i vijećnika je nezadovoljan postupcima načelnika. Sve se svodi na to da nikakav ekonomski rast, infrastrukturni projekti, u ovih 6-7 godina, od kako je na vlasti, nismo imali u Maglaju. Sve je kulminiralo od onog trenutka kada je predsjednik kluba vijećnika SDP-a izašao iz kluba pa stranke pa su i koalicioni partneri vidjeli u kojem smjeru to ide tako da je došla u pitanje većina”, kazao je Begić.

Kako kaže, u narednom periodu se očekuju pritisci i kupovanje parlamentarne većine, ali da će vrijeme najbolje pokazati u kojem smjeru će sve ići.

Šef kluba SDP-a Senad Šehić u izjavi za Klix.ba je kazao da na zadnjoj sjednici nije usaglašen dnevni red te da do sada nije bilo problema u funkcionisanju većine.

“Nema se tu šta puno reći. Nije usaglašen dnevni red, došli smo u pat poziciju, bilo je glasanje 12:12 i nije bilo uslova da se sjednica nastavi. Što se tiče funkcionisanja većine, do sada nije bilo problema, imali smo situaciju da se nismo mogli usaglasiti oko dnevnog reda, a što se tiče dalje budućnosti, mislim da će se iskristalisati veoma brzo”, kazao je Šehić.

Već naredne sjednice, ako ne i ranije, bit će poznato da li je većina u Općinskom vijeću Maglaj stabilna, odnosno, da li maglajski SDP s koalicionim partnerima još uvijek ima dovoljan broj ruku za donošenje odluka ili će to preuzeti opozicija, piše klix.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...

Lepenica: Gorio pomoćni objekat

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...

Tešanj bogatiji za pet dječaka

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...