JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

/

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada u ograničenim količinama.

Korisnici usluga preduzeća za prikupljanje komunalnog otpada imaju priliku da besplatno dobiju komposter za selekciju komunalnog otpada na mjestu nastanka.

Potrebno je popuniti i predati prijavu za besplatnu dodjelu kompostera, a pod tim se podrazumijeva da lično dođete u sjedište Preduzeća, te potpišete izjavu korisnika o preuzimanju kompostera u JP “RAD” d.d. Tešanj ili putem e-maila dostavite popunjenu i potpisanu izjavu. Uslov je da ste izmirili sve obaveze prema preduzeću te da imate vlastitu e-mail adresu

Potpisivanjemizjave osim dodjele besplatnog kompostera prihvatate I prelazak na E-račun, odnosno elektronsku dostavu računa

Dodatno pojašnjenje:

Komposter je posuda koja je predviđena za odlaganje biorazgradivog organskog otpada gdje organski otpad procesom truljenja vrši preobražaj u korisnu prirodnu zemljanu masu-KOMPOST, koji je neophodan za održavanje i izmjenu organskih supstanci u terenu koji se ne mogu dobiti hemijskim gnojivima.

Komposteri se dodjeljuju postojećim korisnicima naših usluga kako bi se smanjio udio organskog otpada u kantama koji čini preko 40% u ukupnoj količini otpada.

Broj kompostera za besplatnu dodjelu je ograničen. Zaprimanje zahtjeva vršit će se od 05.06.2023. do 10.06.2023. na Infocentru JP “RAD” d.d. u vremenskom periodu od 7-15h a podjela počinje 15.06.2023. godine. Odabrani korisnici koji budu ispunjavali uslove bit će telefonski obavješteni.

Sredstva za nabavku kompostera i besplatnu dodjelu našim korisnicima istih obezbjedilo je komunalno preduzeće uspješnim apliciranjem na Javnom pozivu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštite okoliša ZDK za 2022. godinu.

Vrijednost nabave je 13.197,60 KM sa PDV-om

Mail za podnošenje prijave:  kprad@bih.net.ba ili lično na Infocentru u krugu preduzeća.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj bogatiji za pet dječaka

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...