Velika promjena vremena: Stigla prava jesen uz zahlađenje, danas prestanak padavina

/

Jutros je u Bosni oblačno sa kišom. U većem dijelu Hercegovine oblačnost se smanjila.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 8; Bugojno, Jajce i Sarajevo 10; Bihać, Gradačac, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 11; Banja Luka, Doboj i Zenica 12; Široki Brijeg 14; Trebinje 16; Neum 17; Mostar 18°C.

Danas će u Bosni kiša padati većinom prije podne. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i uglavnom prestanak padavina. Lokalno malo kiše još može pasti na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima. U Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine gdje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom prije podne. U drugom dijelu dana povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

Biometeorološka prognoza

U većem dijelu zemlje se očekuje prestanak padavina u drugom dijelu dana, što će usloviti relativno povoljnu biometeorološku sliku. U Hercegovini uz umjerenu buru i razvedravanje već u jutarnjim satima, opća slika će biti nešto ljepša. Savjetujemo boravak na otvorenom u vedrom dijelu dana. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kako u BiH smanjiti ratu stambenog kredita: Savjeti za povoljniju otplatu

Otplata stambenog kredita za mnoga domaćinstva u Bosni i...

BiH bolje rangirana od mnogih članica EU u Indeksu zakona i reda

Indeks zakona i reda (Law and Order Index) za...

Utvrđena brojna kršenja pravila: CIK kaznio stranke s pola miliona KM

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je od 20. maja...

Srušeni rekordi: Prikupljeno 240 hiljada KM za borbu protiv karcinoma dojke u Sarajevu

U Sarajevu je danas održana humanitarna tradicionalna utrka Race...