Zapamtite i zapišite recept jer ćete ovo jelo praviti stalno: Mesna štruca sa jajima

/

Jesen i zima su pravo vrijeme kada iz ladica vadimo stare kuharice i spremamo jela koja griju dušu i tijelo.

Jedno od takvih je omiljena mesna štruca sa kuhanim jajima koje su nam bake i nane spremale kao svečano jelo. Danas, ono je idealno za radnu sedmicu jer može da stoji u frižideru i samo se ispeče ili da se gotovo zaledi i zagrije ponovo za ručak, a ima ga dovoljno da ponesete neku šnitu i na posao.

Sastojci

  • 1 kg mljevene teletine ili junetine
  • 1 glavica luka
  • 2-3 režnja bijelog luka
  • 1 kom jaja
  • 2 kašike nasjeckanog peršina
  • 2-3 kašike naribanog zrelog tvrdog sira
  • 2-3 kašike krušnih mrvica
  • sol
  • biber
  • 4 kom tvrdo kuhanih jaja

Priprema

  1. U posoljeno meso dodajte jedno cijelo jaje, biber, krušnih mrvica, peršun, sitno isjeckan bijeli luk i crni luk. Kuhajte jaja.
  2. Rastanjite meso na celofanu i redajte kuhana jaja.
  3. Zavijte celofan i formiranu mesnu štrucu premjestite u podmazani pleh ili tepsiju.
  4. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Servirajte sječeno uz salatu, pire krompir ili rižu.

 

spot_img

Povezani postovi

Kako se pripremiti za ledene dane: Savjeti za zaštitu organizma

Prema najavljenoj prognozi, uskoro nam stižu pravi ledeni dani,...

Starinski recept naših nana: Kako pripremiti pače

Sjećate li se starinskog bosanskog jela koje su pripremale...

Zdravstveni alarm: Šta znači sjajna koža na nogama

Primijetite li na nogama sjajnu i glatku kožu, bez...

Iznenađujući popis namirnica koje ne debljaju

Nutricionista Luke Hanna, na svom TikTok nalogu redovno dijeli...