Jednostavan recept: Evo kako spremiti mekane i ukusne knedle za supu

/

Prije kuhanja knedli ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta kako bi griz nabubrio i smjesa se zgusnula

Uz ovaj jednostavan recept, vaše knedle za supu će uvijek biti mekane.

Sastojci:

  • 1 cijelo jaje
  • 4 ravne kašike ulja
  • 8 ravnih kašika pšeničnoga griza
  • prstohvat soli

U zdjeli dobro umutite jaje s prstohvatom soli. Dodajte ulje i ponovo dobro promiješajte. Umiješajte griz i miješajte dok smjesa ne postane homogena. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta kako bi griz nabubrio i smjesa se zgusnula. U međuvremenu zagrijte supu do laganog vrenja, izbjegavajte jako ključanje.

Malom kašikom, prethodno umočenom u supu, vadite male količine smjese i lagano ih spuštajte u supu.

Knedle će tokom kuhanja narasti. Kuhajte ih oko pet minuta na laganoj vatri, zatim ugasite šporet, poklopite lonac i ostavite ih da odstoje još nekoliko minuta kako bi postale mekane i prozračne, pišu Oslobođenje.

spot_img

Povezani postovi

Kako svakodnevno sjedenje satima utječe na naš mozak? Ni vježbanje ne može nadoknaditi štetu

Dugotrajno sjedenje, bez obzira na tjelesnu aktivnost, može oštetiti...

Kuhana jaja za vitku liniju: Smršajte deset kilograma za dvije sedmice bez gladovanja

Dijetu sa jajima je prije 44 godine držala nekadašnja...

Još jedan opasan trend! Može izazvati infekcije i probleme s vidom

Videozapisi muškaraca koji uklanjaju trepavice, šišanjem ili brijanjem, posljednjih...

Ode ovo dođavola: ChatGPT rekao ženi da je muž vara, ona podnijela zahtjev za razvod

Od pisanja zahtjevnih tekstova do davanja savjeta nalik onima...