Začin koji mijenja šećer u kafi: Zdraviji je, a ukus se neće promijeniti

/

Nutricionista Liza Ričards naglašava da je najbolje držati se obične, crne kafe bez dodataka mlijeka i šećera jer tako unosimo nepotrebne kalorije. Takođe savjetuje da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.

Ona je na ličnom primjeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mjesec dana primjetila je značajnu razliku u težini.

Uspjela je da smrša šest kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

“Cimet podstiče termogenezu u tijelu”, objašnjava Ričards, i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.

“To je proces zagrijavanja tijela i on može da dovede do toga da sagorijevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto”, objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti, pišu NovostiMagazin.

spot_img

Povezani postovi

Kako svakodnevno sjedenje satima utječe na naš mozak? Ni vježbanje ne može nadoknaditi štetu

Dugotrajno sjedenje, bez obzira na tjelesnu aktivnost, može oštetiti...

Kuhana jaja za vitku liniju: Smršajte deset kilograma za dvije sedmice bez gladovanja

Dijetu sa jajima je prije 44 godine držala nekadašnja...

Još jedan opasan trend! Može izazvati infekcije i probleme s vidom

Videozapisi muškaraca koji uklanjaju trepavice, šišanjem ili brijanjem, posljednjih...

Ode ovo dođavola: ChatGPT rekao ženi da je muž vara, ona podnijela zahtjev za razvod

Od pisanja zahtjevnih tekstova do davanja savjeta nalik onima...