Uvijek dodajte ovaj sastojak u mljeveno meso: Jelo će biti znatno sočnije i ukusnije

/

Recepata za mljeveno meso ima milion. Al ono što se najčešće pravi su pljeskavice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su vrlo jednostavna za pripremu, ali ipak postoje trikovi koji će im poboljšati ukus.

Ako volite da jedete ćevape ili faširane šnicle, potrebno je da dodate jedan sastojak u smjesu.

Iskusne domaćice su otkrile tajnu, a oni manje iskusni će možda biti i skeptični kada vide o čemu je riječ. Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer.

Koliko god vam djelovalo čudno, probajte, jer šećer balansira ukus jela, pa tako pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Ali ne samo to, dodavanje šećera pomaže da dobijete hrskaviju koricu.

Nemojte da pretjerujete sa šećerom, dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na 1 kg mljevenog mesa.

Ako želite još da poboljšate ukus dodajte i malo ključale vode, piše Radio Sarajevo.

spot_img

Povezani postovi

Spasite biljke tokom toplotnog udara: Dodajte jedan neobičan sastojak u vodu za zalijevanje

Tokom sve učestalijih toplotnih talasa, mnogi se suočavaju s...

Brak nije trka: Istraživanja otkrivaju kada je pravo vrijeme za vjenčanje

Brak, nekima životni cilj, drugima pitanje vremena ili lične...

Brzo im postane dosadno: Ovi znakovi najčešće mijenjaju posao

Neki ljudi mogu godinama raditi isti posao, u istoj...

7 ključnih stvari koje stručnjaci savjetuju o postporođajnoj depresiji: Šta svaka majka treba znati

Postporođajna depresija (PPD) nije samo kratkotrajna tuga koja se...