Ovaj trik za skladištenje može održati krompira svježim šest mjeseci

/

Iako pojam “sazrijevanja” obično povezujem s mesnim proizvodima, povrće također može sazrijevati.

Češnjak, luk, krumpir i tikve imaju koristi od ovog procesa jer im se tako zadebljava kora i postaju manje podložni truljenju, oštećenjima i bolestima.

Često komercijalni proizvođači završe ovaj proces koji produljuje vijek trajanja prije nego što pošalju hranu u supermarkete, no možete ga provesti i kod kuće.

Odaberite “zdepaste” sorte krumpira s debelom korom (poput smeđih sorti), pazeći da na površini nema “ubodnih tragova, mekanih dijelova, plijesni, mrlja ili oštećenja.”

Zatim ih očetkajte od zemlje (nemojte ih ispirati jer to dodaje previše vlage).

Nakon toga, posložite krumpire u jednom sloju na list novina, pazeći da se ne dodiruju i da zrak može cirkulirati oko njih.

Trebali biste ih staviti na tamno i hladno mjesto, poput šupe ili garaže, piše HuffPost.

Nakon što su tamo stajali dva tjedna da očvrsnu, krumpiri su “sazreli”; tada ih premjestite na “dobro prozračeno, hladno i suho mjesto s temperaturom ispod 10 °C.” – prenosi Oslobođenje.

spot_img

Povezani postovi

Tri rečenice koje mogu preokrenuti svaku porodičnu svađu

Obiteljski sukobi mogu imati mnogo oblika, od svakodnevnih prepirki...

Otvoriti ili zatvoriti prozore tokom paklenih vrućina? Stručnjaci imaju jasan odgovor

Ako imate zatvorenu lođu, balkon ili zimsku baštu, važno...

Žene u 50-im, izbjegavajte ovu grešku: Ove boje odjeće vas čini starijom nego što jeste

Boja odjeće može osvježiti vaš izgled ili vas, s druge...

Šta mjesec rođenja govori o karakteru žene

Pozicija u kojoj se nalaze zvijezde i planete može...