Gradonačelnik Petrović održao sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije gradskih uprava

/

Gradonačelnik Doboja Obren Petorvić upriličio je prijem za Veru Orloff i Biserku Ivanović,  predstavnice Međunarodne asocijacije gradskih uprava – ICMA, a teme razgovora bile su priključenje grada Doboja ovoj asocijaciji, te razmjena iskustava i saradnja sa gradovima Zapadnog Balkana u borbi protiv nasilnog ekstremizma. 

Delegacija grada je na sastanku prezentovala aktuelnu bezbjedonosnu situaciju, te istakla da Gradska uprava čini sve u prevenciji i suzbijanju svih oblika ekstremističkog i terorističkog djelovanja promovišući vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava i sloboda, sa krajnjim ciljem  učiniti Doboj prepoznatljivim kao otvorenim gradom, sigurnim za život i rad svih građana, koji u njemu borave i žive. Na sastanku je zaključeno da su prioritetni zadaci svake lokalne zajednice suzbijanje pojave govora mržnje i podsticanja na zločin iz mržnje i diskriminacije, sa jedne strane, dok  jačanje uloge porodice, obrazovnih službi,  javnog i privatnog sektora, sa druge strane, predstavlja jedan od ključnih elemenata ovog procesa na lokalnom nivou s ciljem preventivnog djelovanja protiv pojedinaca, grupa i mreža koje pokazuju oblike nasilnog ekstremizma.

ZOS radio/doboj.gov.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Hotić: Proizvodnja mobilnih kuhinja za krizne službe u rukama domaćih stručnjaka iz Tešnja

Prije tri godine, kompanija DANIALS je proizvela prvu domaću...

Enes Begović stiže u Tešanj: Koncert povodom 18. Međunarodnog sajma privrede

Popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...