O Nama

Društvo za radijsku i televizijsku djelatnost ZOS d.o.o. osnovano je 1997. godine, te od tada kao prepoznatljiv brend, djeluje na području Bosne i Hercegovine pod sloganom „Zajedno ostvarujemo snove“. Mi smo komercijalna radijska stanica, koja radi i djeluje u Tešnju. U svom dugogodišnjem radu postali prepoznatljivi po specifičnom formatu i viziji. Ono što izdvaja ZOS radio od drugih, jeste opredijeljenost ka zabavnoj-domaćoj i stranoj muzici. Frekvencija na kojoj djeluje naša radio stanica je 107,00 FM, a signal pokriva geografsko područje na kojem živi oko 300.000 stanovnika. Kao takva smatra se regionalnom radijskom stanicom, jer pokriva područje Zeničko-dobojskog i jedan dio Tuzlanskog kantona, te dio RS-a.

ZOS radio Portal – Mjesto provjerenih informacija

Tokom godina sa razvojem novih tehnologija i širenjem društvenih mreža, 2014., razvila se potreba za pokretanjem web stranice www.zosradio.ba i mjesto je provjerenih informacija. Svojim pristupom običnom čovjeku i njegovoj životnoj priči, želimo jasno pokazati zajednici da je svaki čovjek bitan. Tačno, objektivno i profesionalno izvještavamo građane o dešavanjima u lokalnoj zajednici i državi, te smo na taj način publici jedinstven izvor informacija. Kroz naš rad potičemo zajednicu na slobodno izražavanje svojih stavova, dajemo prostor marginaliziranim grupama, vodimo računa o socijalno-osjetljivim kategorijama. Medij smo koji je u službi svih građana, bez obzira na nacionalnu skupinu. Promoviranje zajedničkog života, pomirenja i prihvatanja drugih i drugačijih, je ono na čemu baziramo svoj rad. Slogan „Zajedno ostvarujemo snove“ od samog početka je pozivao zajednicu na interakciju i da zajedno možemo sve. Naše aktivnosti usmjerene su na publiku i zajednicu. Primarna zadaća svih naših uposlenika i saradnika je da imaju na umu zadovoljstvo publike i zajednice, ali i marketinških klijenata. Cilj je da publika, zajednica i klijenti znaju da će uvijek imati profesionalan pristup svojim zahtijevima. Portal ZOS radija je ujedno i najčitaniji u ZDK.

ZOS Media Consulting

Kako je u zadnjih nekoliko godina naše Društvo, ZOS d.o.o., zabilježilo veliki porast prihoda i broja zaposlenih uz zajednički trud, rad i zalaganje, svojim klijentima i poslovnim partnerima od 2021. godine pružamo i usluge marketing agencije. Iako je pandemija Corona virusa pred mnoge kompanije, kako u našoj zemlji, regiji, ali i svijetu, stavila brojna iskušenja i izazove, tako je bilo i za nas, no, uspjeli smo u ostvarivanju naših snova i doprinijeli razvoju kompanije. Upravo u tom periodu rodila se potreba za marketing agencijom koja se između ostalog bavi: izradom sponzorisanih tekstova, digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, Google,…), grafičkim dizajnom, fotografisanjem, marketinškim savjetovanjem, reklamama na bildboardima, održavanjem i izradom web site-a i radijskih spotova. Također, analiziramo sve Vaše potrebe, prilagođavamo ih zahtjevima tržišta i pronalazimo najbolje rješenje za Vas.