8-godišnja Zara bratu Kenanu spasila život

/

Ovog maja Kenan je iznenada počeo povraćati. Odveli smo ga ljekaru u Tuzli, gdje mu je konstatirana leukemija. Za mene i suprugu to je bio šok, jer je dijete bilo zdravo. Uslijedili su liječenje i kemoterapije u Sarajevu, a onda smo dobili prijedlog za transplantaciju koštane srži u Tursko

Težak je put do sreće, a naš je bio takav, i još teži. Sunce nas je obasjalo – nalaz pokazuje da je transplantacija koštane srži našem petogodišnjem sinu Kenanu sto posto uspjela, a naša osmogodišnja kćerka Zara, nakon što je bila donor matičnih ćelija svom bratu, potpuno je zdravo dijete.

Napisala je ovo na svom Facebook profilu Amira Buljubašić iz Gračanice, koja se još nalazi u Turskoj, gdje se njen sinčić, kojem je u maju dijagnostikovana leukemija, uspješno oporavlja nakon transplantacije koštane srži 21. oktobra, piše Avaz

Ogromnu sreću i olakšanje nije mogao sakriti ni Zarin i Kenanov otac Samir, koji se iz Turske zajedno sa Zarom vratio 24. oktobra, četiri dana nakon što je operacija izvedena na klinici “Ačibadem”. Samir kaže da je dječaka teška bolest napala iznenada, bez ikakvih simptoma.

”Prvog maja Kenan je iznenada počeo povraćati. Odveli smo ga ljekaru u Tuzli, gdje mu je konstatirana leukemija. Za mene i suprugu to je bio šok, jer je dijete bilo zdravo. Uslijedili su liječenje i kemoterapije u Sarajevu, a onda smo dobili prijedlog za transplantaciju koštane srži u Turskoj” kaže otac Samir.

Troškove liječenja platio je Federalni zavod zdravstvenog osiguranja, a donor je, nakon tipizacije, bila Zara.

”Sve je proteklo mnogo bolje nego što smo se nadali. Kenan će uskoro kući, a i Zara je zdrava. Ona je prije nekoliko dana učestvovala na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom rokenrolu u Švicarskoj”, rekao je Samir Buljubašić.

Zari su po povratku iz Turske u Osnovnoj školi “Hasan Kikić”, gdje pohađa treći razred, drugovi i učiteljica priredili doček dobrodošlice.

”Draga Zaro, dobro nam se vratila. Presretni smo što se sve ovo ovako sretno završilo. Ponosni smo na tebe, ti si naš najveći humanist. Želimo da se brat Kenan što prije vrati zdrav svojoj kući”, napisali su Zari školski drugovi i učiteljica Ajša Letić, prenosi Avaz. 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Papreno ljetovanje za četvoročlanu porodicu u Makarskoj

Četvoročlana porodica koja se odluči da ovog ljeta sedmodnevni...

U Hitnoj pomoći povećan broj osoba sa ugrizom krpelja

U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuju se...

Šejla Zonić iz Tuzle je pobjednica Zvezda Granda

Šejla Zonić proglašena je pobjednikom ovogodišnje sezone Zvezda Granda...

Nakon što je fizički napao Karleušu: Tošić doveden u policiju, imao 0,87 promila alkohola u krvi

Pjevačica Jelena Karleuša prijavila je jutros da ju je...