Građani BiH vraćeni sa slovenske granice jer nisu imali dovoljno novca

/

Na slovenskim granicama prema ostalim zemljama Evrope građani Bosne i Hercegovine nerijetko doživljavaju različite neugodnosti prilikom kontrola, piše novinska agencija Patria.

Tako je samo 8. novembra sa slovenske granice vraćeno više od 20 putnika, saznaje Patria. Naime, Sarajka H.T., koja je putovala u Dansku, ali joj Slovenci nisu dozvolili prolazak kroz Sloveniju.

“Bio je jako ružan osjećaj. Naime, tražili su da pokažemo novac. Ja sam kod sebe imala 300 eura plus kartice, ali kada sam rekla da kod rodbine ostajem 15 dana izveli su me iz  autobusa i nisu mi dali da nastavim putovanje. U pojašnjenju su naveli da bih trebala imati po 75 eura za svaki dan” – kaže ova Sarajka.

Ona dalje navodi da su granični policajci bili jako neljubazni i da su se putnici osjećali nelagodno.

” Kada sam ostala na granici, shvatila sam da su iz autobusa kojim sam ja putovala još četiri putnika „skinuta“, a sve ukupno računajući i ostale autobuse bilo nas je preko 20. Vratili su nas na hrvatsku granicu, gdje nisu bili iznenađeni, jer se takve stvari dešavaju svaki dan. Jedan granični policajac mi je rekao da se to konstantno dešava, uprkos činjenici da putnici imaju uredne putne isprave” – dodaje.

Inače, ona ponovo namjerava putovati, a sada je tražila i garantno pismo od rodbine.

“Takvo smo poniženje doživjeli, da sam razočarana u Sloveniju kao državu EU. Nije stvar što nismo mogli nastaviti putovanje, već što su nas i vrijeđali i ismijavali” – kazala je Sarajka, pojasnivši da je uzela ime i prezime graničara i da razmišlja da napiše tužbu. 

(NAP/MOJportal)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stručnjaci predali izvještaj: 37,4 posto analizirane hrane u BiH je sadržavalo ostatke pesticida

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Agencije za sigurnost...

U nedjelju muslimani obilježavaju Kurban-bajram: Poznato vrijeme Bajram namaza

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu...

Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i...

Islamski učenjaci pojasnili: Evo šta treba izbjegavati onaj ko je naumio zaklati kurban

Ko ne stigne zaklati kurban prvog dana bajrama može...