DOBOJ: Slovačka donira kombi vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

/

Četiri kombi vozila za prijevoz pacijenata na dijalizu u oblastima pogođenim poplavama koje je obezbijedila Vlada Republike Slovačke bit će predana domovima zdravlja, sutra u Sarajevu, prenosi novinska agencija Patria.

Kombi vozila, vrijedna 92 .000 američkih dolara, se doniraju domovima zdravlja u Doboju, Maglaju, Domaljevcu Šamcu i Bosanskom Šamcu, i omogućit će svakodnevni transport za više od 120 pacijenata.

Neometano obezbjeđivanje dijaliznog tretmana je bio jedan od problema tokom poplava 2014. godine. Kako bi se riješilo ovo pitanje, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Slovačke i Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini su u novembru 2014. godine potpisali Sporazum koji je omogućio pomoć Republike Slovačke poplavama pogođenim područjima u okviru UN Programa za oporavak od poplava “Danas za nas”.

Ceremoniji primopredaje prisustvovat će Jan Pšenica, ambasador Republike Slovačke u BiH, Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH, Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a, predstavnik ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i direktori četiri doma zdravlja, saopšteno je iz UNDP-a.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Širom BiH sunčano, temperature niže u odnosu na prethodne dane

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do...

Od radionica do ekonomske nezavisnosti: Saznajte kako udruženje “Ruka” Kalošević mijenja živote žena

U novoj epizodi našeg podcasta "Mikrofon zajednici" ugostili smo...

Serija krađa i onečišćenje okoliša u Maglaju: Policija istražuje slučajeve

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK u periodu od 18.07....

Matuzići: Na benzinskoj pokušao platiti sa falsifikovanih 100 eura, policija traga za njim

Prema saopćenju MUP-a ZDK, dana 23.07.2024. godine, u 18:15...