DOBOJ: Slovačka donira kombi vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

Datum:

Četiri kombi vozila za prijevoz pacijenata na dijalizu u oblastima pogođenim poplavama koje je obezbijedila Vlada Republike Slovačke bit će predana domovima zdravlja, sutra u Sarajevu, prenosi novinska agencija Patria.

Kombi vozila, vrijedna 92 .000 američkih dolara, se doniraju domovima zdravlja u Doboju, Maglaju, Domaljevcu Šamcu i Bosanskom Šamcu, i omogućit će svakodnevni transport za više od 120 pacijenata.

Neometano obezbjeđivanje dijaliznog tretmana je bio jedan od problema tokom poplava 2014. godine. Kako bi se riješilo ovo pitanje, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Slovačke i Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini su u novembru 2014. godine potpisali Sporazum koji je omogućio pomoć Republike Slovačke poplavama pogođenim područjima u okviru UN Programa za oporavak od poplava “Danas za nas”.

Ceremoniji primopredaje prisustvovat će Jan Pšenica, ambasador Republike Slovačke u BiH, Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH, Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a, predstavnik ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i direktori četiri doma zdravlja, saopšteno je iz UNDP-a.

Izvor

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...