Komšić: Još nismo odlučili ko će biti novi ministri iz DF-a

/

Sjednica Predsjedništva Demokratske fronte (DF) počela je danas u Sarajevu, a neposredno prije početka sjednice novinarima se obratio predsjednik stranke Željko Komšić.

“Danas nećemo izlaziti sa imenima kada je riječ o ministrima u Vladi FBiH. Želimo se konsultovati sa kantonalnim odborima stranke o tome ko će zauzeti koju poziciju”, rekao je Komšić.

On je istakao da se “s obzirom na hitnost situacije oko formiranja vlasti imena novih ministara mogu očekivati tokom vikenda”.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg dogovora DF-u je u Vladi FBiH pripalo Ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine, Ministarstvo rada i socijalne politike kao i jedno zajedničko ministarstvo sa SDA – Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. 

Ministarstvo finansija FBiH imenovat će sva tri koaliciona partnera (DF, SDA i HDZBiH).


Izvor : klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nemali broj građana će za odmor birati bh. komad mora: Neum krcat, ali nije ni jeftin

Brojni bh. građani priželjkuju ljetovanje na moru. I dok...

Naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima BiH

U večernjim satima očekuje se intezivniji saobraćaj i na...

BiH ima više od 200 miliona KM u zlatu, a količinski ga je četiri puta manje nego 2001.

Godina je 2004. NASA-ina sonda Spirit uspješno je sletjela...

Postajemo zemlja staraca: 2060. svaka druga osoba u BiH će imati 51 godinu ili više

Države širom svijeta suočene su s pitanjem kako prilagoditi...