U Parizu predstavljena privreda BiH

/

U Parizu je danas predstavljena privreda BiH, prilikom čega su prezentovane mogućnosti za ulaganja u BiH u oblasti infrastrukture, energetike, bankarstva i turizma.

Ambasador BiH u Francuskoj Ivan Orlić istakao je da je gotovo zanemarljiva ekonomska aktivnost između dvije zemlje neprirodna, nelogična i potpuno suprotna interesima sa obje strane, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

On je naglasio da je BiH otvorena za veliku Francusku, a da se Francuzi u BiH doživljavaju prijateljski i da su francuske investicije dobrodošle. 

Skup je održan u organizaciji Ambasade BiH u Francuskoj i Udruženja privatnih preduzetnika te zemlje (MEDEF). 

Delegaciju BiH na predstavljanju privrede BiH u Parizu predvodio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Predstavljanju bosanskohercegovačke privrede su prisustvovali specijalni predstavnik francuskog premijera za ekonomska pitanja na Zapadnom Balkanu Allain Richard, predstavnici resornih francuskih ministarstava, najviši zvaničnici renomiranih francuskih kompanija iz oblasti industrije, energetike, građevinarstva i infrastrukture Bouygues Concessions, EGIS, EUTELSAT, te direktori velikih banaka (BNP Paribas, Rothchild Investment Bank).

(SRNA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...