Kako su konobari i pumpadžija iz BiH rasturali kokain?

/

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv trojice muškaraca iz Bosanske Gradiške, koja ih terete za rasturanje kokaina.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva obuhvaćeni su Milan Grujić (38), Dalibor Panić (38) i Dušan Glišić (29), pišu Nezavisne. U momentu hapšenja, podsjetimo, Panić i Glišić su radili kao konobari, dok je Grujić zaposlen na benzinskoj pumpi u Bosanskoj Gradišci.

Optuženi su da su zajedno, od početka 2020. godine, pa sve do 26. novembra prošle godine na području Bosanske Gradiške, kupovali, držali i prodavali kokain.

“Tako je Grujić organizovao mrežu posrednika, na način da je nabavljao kokain od R. S. iz Bosanske Gradiške, najčešće u količinama od po 10 grama za iznos od 500 eura, nakon čega je drogu dalje preprodavao Paniću u količinama od po 10 do 20 grama, za iznos od 600 do 1.200 eura. Nakon toga je Panić drogu vagao i prepakivao u manje količine, te distribuisao krajnjim korisnicima na područja Bosanske Gradiške, najčešće u količini od po 0,5 grama za iznos od 100 KM, i to M. M, P. D, R. B. i N. Đ, kao i drugim korisnicima”, navedeno je u optužnici.

Glišić se tereti da je od Grujića kupovao kokain najčešće u manjim količinama, od po dva do tri grama, za 200 do 600 KM.

“Nakon toga je drogu distribuisao krajnjim korisnicima po malo većim cijenama za iste količine, na području Bosanske Gradiške, i to korisnicima G. G, K. Č, K. N. i M. R, kao i drugim korisnicima, te je od Panića povremeno preuzimao manje količine kokaina koji je stavljao u promet, nakon čega su međusobno dijelili novac”, navodi se u optužnici.

Trojac je, podsjetimo, uhapšen u novembru u policijskoj akciji “Kelner” u Bosanskoj Gradišci, kada je pronađena manja količina kokaina, piše radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...