Zavidovići: Općinski načelnik održao sastanak sa menadžmentom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine

/

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović sa saradnicima danas je boravio u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine gdje je održao sastanak sa menadžmentom. Glavna tema razgovora je aktuelni postupak i proces privatizacije Industrijskog preduzeća „Krivaja“ Zavidovići.

Općinski načelnik iskazao je spremnost Općine Zavidovići za učešće u kupovini ili na drugi način prijenos vlasništva imovine IP „Krivaje“ u vlasništvo Općine Zavidovići. Također, razgovarano je o mogućnosti stavljanja u funkciju proizvodne cjeline „Furnirnica“ i hotela „Kristal“. Prilikom razgovora došlo se do saznanja da se očekuje okončanje postupka privatizacije a menadžment Razvojne banke FBiH izrazio je spremnost na saradnju sa Općinom Zavidovići.

Prilikom susreta razmatrana je i mogućnost kreditnog zaduženja Općine Zavidovići kod Razvojne banke FBiH pod povoljnim kreditnim uslovima a radi realizacije, za našu Općinu bitnih, kapitalnih infrastrukturnih projekata. Imajući u vidu kreditnu sposobnost i stabilno finansijsko poslovanje Općine Zavidovići menadžment Razvojne banke FBiH izrazio je podršku i spremnost za saradnju sa Općinom u tom smislu.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio je menadžmentu na današnjem prijemu ističući značaj dobre saradnje Općine Zavidovići sa Razvojnom bankom u pogledu obezbjeđenja povoljnih uslova za investiranje i razvoj Zavidovića. Ovom prilikom istaknut je i problem nedostatka građevinskog zemljišta za izgradnju industrijskih zona a istovremeno velika površina industrijskog zemljišta, imovine IP „Krivaja“, sa izgrađenim objektima i potrebnom infrastrukturom stoji neiskorištena. Također, naglašen je i problem kapitalnih infrastrukturnih projekata koji zahtijevaju značajna novčana sredstva a koje Općina Zavidovići ne može obezbijediti u kratkom vremenskom periodu.

Općinski načelnik izrazio je nadu da će navedeni problemi uskoro biti riješeni u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine a na zadovoljstvo svih građana općine Zavidovići.

Povezani postovi

Svjetlana i Aida zajedno rade na boljem, uspješnijem i tolerantnijem Maglaju

Tolerancija je razumijevanje različitosti, gradnja prijateljstava, shvatanje ljepote i...

U posljednja 24 sata u Tešnju rođene tri bebe

Kako je to objavila Služba civilne zaštite Tešanj, na...

Tešanj: Seatom udarila pješaka koji je zadobio teške tjelesne povrede

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je...

Krađa na Krndiji: Iz haustora zgrade ukradeno biciklo

Kako je to objavljeno u saopćenju MUP-a ZDK, u...