Zavidovići: Općinski načelnik održao sastanak sa menadžmentom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine

/

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović sa saradnicima danas je boravio u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine gdje je održao sastanak sa menadžmentom. Glavna tema razgovora je aktuelni postupak i proces privatizacije Industrijskog preduzeća „Krivaja“ Zavidovići.

Općinski načelnik iskazao je spremnost Općine Zavidovići za učešće u kupovini ili na drugi način prijenos vlasništva imovine IP „Krivaje“ u vlasništvo Općine Zavidovići. Također, razgovarano je o mogućnosti stavljanja u funkciju proizvodne cjeline „Furnirnica“ i hotela „Kristal“. Prilikom razgovora došlo se do saznanja da se očekuje okončanje postupka privatizacije a menadžment Razvojne banke FBiH izrazio je spremnost na saradnju sa Općinom Zavidovići.

Prilikom susreta razmatrana je i mogućnost kreditnog zaduženja Općine Zavidovići kod Razvojne banke FBiH pod povoljnim kreditnim uslovima a radi realizacije, za našu Općinu bitnih, kapitalnih infrastrukturnih projekata. Imajući u vidu kreditnu sposobnost i stabilno finansijsko poslovanje Općine Zavidovići menadžment Razvojne banke FBiH izrazio je podršku i spremnost za saradnju sa Općinom u tom smislu.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio je menadžmentu na današnjem prijemu ističući značaj dobre saradnje Općine Zavidovići sa Razvojnom bankom u pogledu obezbjeđenja povoljnih uslova za investiranje i razvoj Zavidovića. Ovom prilikom istaknut je i problem nedostatka građevinskog zemljišta za izgradnju industrijskih zona a istovremeno velika površina industrijskog zemljišta, imovine IP „Krivaja“, sa izgrađenim objektima i potrebnom infrastrukturom stoji neiskorištena. Također, naglašen je i problem kapitalnih infrastrukturnih projekata koji zahtijevaju značajna novčana sredstva a koje Općina Zavidovići ne može obezbijediti u kratkom vremenskom periodu.

Općinski načelnik izrazio je nadu da će navedeni problemi uskoro biti riješeni u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine a na zadovoljstvo svih građana općine Zavidovići.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...