Zavidovići: Općinski načelnik održao sastanak sa menadžmentom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine

Datum:

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović sa saradnicima danas je boravio u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine gdje je održao sastanak sa menadžmentom. Glavna tema razgovora je aktuelni postupak i proces privatizacije Industrijskog preduzeća „Krivaja“ Zavidovići.

Općinski načelnik iskazao je spremnost Općine Zavidovići za učešće u kupovini ili na drugi način prijenos vlasništva imovine IP „Krivaje“ u vlasništvo Općine Zavidovići. Također, razgovarano je o mogućnosti stavljanja u funkciju proizvodne cjeline „Furnirnica“ i hotela „Kristal“. Prilikom razgovora došlo se do saznanja da se očekuje okončanje postupka privatizacije a menadžment Razvojne banke FBiH izrazio je spremnost na saradnju sa Općinom Zavidovići.

Prilikom susreta razmatrana je i mogućnost kreditnog zaduženja Općine Zavidovići kod Razvojne banke FBiH pod povoljnim kreditnim uslovima a radi realizacije, za našu Općinu bitnih, kapitalnih infrastrukturnih projekata. Imajući u vidu kreditnu sposobnost i stabilno finansijsko poslovanje Općine Zavidovići menadžment Razvojne banke FBiH izrazio je podršku i spremnost za saradnju sa Općinom u tom smislu.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio je menadžmentu na današnjem prijemu ističući značaj dobre saradnje Općine Zavidovići sa Razvojnom bankom u pogledu obezbjeđenja povoljnih uslova za investiranje i razvoj Zavidovića. Ovom prilikom istaknut je i problem nedostatka građevinskog zemljišta za izgradnju industrijskih zona a istovremeno velika površina industrijskog zemljišta, imovine IP „Krivaja“, sa izgrađenim objektima i potrebnom infrastrukturom stoji neiskorištena. Također, naglašen je i problem kapitalnih infrastrukturnih projekata koji zahtijevaju značajna novčana sredstva a koje Općina Zavidovići ne može obezbijediti u kratkom vremenskom periodu.

Općinski načelnik izrazio je nadu da će navedeni problemi uskoro biti riješeni u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine a na zadovoljstvo svih građana općine Zavidovići.

Povezani postovi
Related

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...