Sud BiH osudio graničnog policajca: Primio mito u iznosu od 30 eura

/

Sud BiH osudio je graničnog policajca Dejana Ivaštanina na šest mjeseci zatvora zbog primanja dara u iznosu od 30 eura, te zabranio obavljanje ove dužnosti u trajanju od tri godine, saopćeno je iz ove pravosudne institucije, piše Srna. 

Iz Suda su naveli da je Ivaštanin kao službeno lice u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe.

Optuženom je izrečena mjeru zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravosnažnosti presude s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere bezbjednosti.

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura, koliko je dužan uplatiti u korist budžeta BiH u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Presuda je donesena nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije., piše Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...