BiH: Broj djece u predškolskom obrazovanju povećan za 16,9 posto

/

U Bosni i Hercegovini je u školskoj 2021/2022. godini ukupno bilo 425 predškolskih ustanova sa 32.387 djece, podaci su državne Agencije za statistiku, prenosi Anadolu Agency (AA).

U odnosu na prethodnu školsku godinu broj djece korisnika predškolskih ustanova porastao je za 16,9 posto, a broj zaposlenih veći je za 10,4 posto.

Od ukupnog broja djece u predškolskom vaspitanju i obrazovanju njih 63,4 posto obuhvaćeno je u javnim ustanovama, dok je u privatnim ustanovama obuhvaćeno njih 36,6 posto.

Na mjesto u predškolskim ustanovama čekalo je 8.724 djece što je u odnosu na prethodnu školsku godinu više za 31 posto.

U školskoj 2021/2022. godini u jasličkoj grupi je boravilo 7.425 djece, što je za 30,5 posto više u odnosu na prethodnu školsku godinu. Najveću grupu među njima čine djeca uzrasta od dvije do tri godine (57,8 posto), piše Zenicablog

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Bećirović i Komšić u sjedištu UN-a povodom Rezolucije o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član...

Iz ljeta u zimu: Snijeg i temperaturni šok u samo nekoliko sati u cijeloj BiH

Nakon perioda sunčanih dana i visokih temperatura koje su...

Satnica u BiH šest puta manja od prosjeka u EU

Prosječna satnica zaposlenih u BiH, ako pretpostavimo da imaju...