Iz Teslića u 2021. godini odselilo 264 stanovnika

/

Mehaničko kretanje stanovništva ili migracija predstavlja proces prelaska stanovništva iz jednog mjesta u drugo stalno ili privremeno, na manju ili veću udaljenost, unutar ili van granica opštine ili države.

Zavisno od smjera migracija razlikuju se imigracija (useljavanje) i emigracija (iseljavanje).

Razlika između doseljavanja na određeno područje i iseljavanje iz njega u posmatranom periodu naziva se migracioni saldo. Migraciono kretanje broja stanovnika i migracioni saldo opštine Teslić u periodu od 2017. do 2021. godine, predstavljeni su u tabelama br. 11 i br. 12.

Podaci prikazani u tabeli br. 11 pokazuju da se u proteklih pet godina stanovništvo više odseljavalo sa područja opštine Teslić, nego što se doseljvalo. Najviše stanovnika odseljeno je u 2021. godini, ukupno njih 264, ali 2021. godina bilježi i najveći broj doseljenog stanovništva na područje opštine Teslić, odnosno njih 118. Stanovništvo opštine Teslić više odlazi na područje drugih opština/gradova Republike Srpske, a nešto manje u opštine/gradove Federacije Bosne i Hercegovine. Broj doseljenog stanovništva iz opština/gradova Repubike Srpske je u blagoj prednosti u odnosu na broj doseljenih iz gradova/opština Federacije Bosne i Hercegovine.

Pored broja stanovnika koji su iz Teslića emigrirali u druge opštine/gradove Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, u 2021. godini evidentiran je i broj stanovnika koji je u 2021. godini odselio u inostranstvo. Prema podacima Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka ,,IDDEEA“ Banja Luka, sa područja opštine Teslić u inostranstvo je odselilo ukupno 76 ljudi.

Migracioni saldo u periodu od 2017. do 2021. godine bio je negativan, s tim da je najniži migracioni saldo zabilježen u 2021. godini i iznosio je -146 (tabela br.12).

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...