Zavidovići: Završena rekonstrukcija raskrsnice u ulici “Husein-kapetana Gradaščevića” i “Zlatnih ljiljana”

Datum:

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji raskrsnice ulice „Husein-kapetana Gradaščevića“ i ulice „Zlatnih ljiljana“ su završeni.

Pored rekonstrukcije postojećeg dijela raskrsnice izgrađena je i dodatna, ulivna, saobraćajna traka uz izmještanje i ponovnu izgradnju pješačkog trotoara. Prilikom izvođenja radova izvršeno je uklanjanje postojećeg dotrajalog asfaltnog sloja uz vađenje postojećih ivičnjaka te iskop i uklanjanje šljunkovitog i zemljanog materijala iz postojećeg trupa trotoara uz ugradnju novog gornjeg i donjeg nosivog sloja sa propisanim stepenom zbijanja.

Nakon završenih pripremnih radova izvršena je ugradnja asfaltnog nosivog sloja, habajućeg i zaštitnog sloja bitumenskog betona kako u dijelu saobraćajnice tako i u dijelu novoizgrađenog trotoara. Radovima je predviđena i ugradnja ivičnjaka u dužini od 80 metara.

Također, ugrađeni su i slivnici sa taložnikom uz odvod oborinske kanalizacije prema postojećem šahtu. Radovi podrazumijevaju i izradu horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 31.031,91 KM, a nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug.

Gradonačelnik Hašim Mujanović nakon okončanja radova izvršio je uvid u iste te se uvjerio u kvalitet završenog posla. Gradonačelnik je naglasio da su realizacijom i ovog projekta značajnije poboljšani saobraćajni uslovi kao i bezbjednost učesnika u saobraćaju a trajno je riješeno stvaranje saobraćajne gužve koja je na ovom lokalitetu predstavljala veliki problem kako vozačima tako i pješacima, a nerijetko su se dešavale i saobraćajne nezgode. Grad Zavidovići nastavit će sa trendom pozitivnih promjena u Zavidovićima a sve za dobrobit i na zadovoljstvo svih građana Grada Zavidovići.

 

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...