Zavidovići: Završena rekonstrukcija raskrsnice u ulici “Husein-kapetana Gradaščevića” i “Zlatnih ljiljana”

/

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji raskrsnice ulice „Husein-kapetana Gradaščevića“ i ulice „Zlatnih ljiljana“ su završeni.

Pored rekonstrukcije postojećeg dijela raskrsnice izgrađena je i dodatna, ulivna, saobraćajna traka uz izmještanje i ponovnu izgradnju pješačkog trotoara. Prilikom izvođenja radova izvršeno je uklanjanje postojećeg dotrajalog asfaltnog sloja uz vađenje postojećih ivičnjaka te iskop i uklanjanje šljunkovitog i zemljanog materijala iz postojećeg trupa trotoara uz ugradnju novog gornjeg i donjeg nosivog sloja sa propisanim stepenom zbijanja.

Nakon završenih pripremnih radova izvršena je ugradnja asfaltnog nosivog sloja, habajućeg i zaštitnog sloja bitumenskog betona kako u dijelu saobraćajnice tako i u dijelu novoizgrađenog trotoara. Radovima je predviđena i ugradnja ivičnjaka u dužini od 80 metara.

Također, ugrađeni su i slivnici sa taložnikom uz odvod oborinske kanalizacije prema postojećem šahtu. Radovi podrazumijevaju i izradu horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 31.031,91 KM, a nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug.

Gradonačelnik Hašim Mujanović nakon okončanja radova izvršio je uvid u iste te se uvjerio u kvalitet završenog posla. Gradonačelnik je naglasio da su realizacijom i ovog projekta značajnije poboljšani saobraćajni uslovi kao i bezbjednost učesnika u saobraćaju a trajno je riješeno stvaranje saobraćajne gužve koja je na ovom lokalitetu predstavljala veliki problem kako vozačima tako i pješacima, a nerijetko su se dešavale i saobraćajne nezgode. Grad Zavidovići nastavit će sa trendom pozitivnih promjena u Zavidovićima a sve za dobrobit i na zadovoljstvo svih građana Grada Zavidovići.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...