Zavidovići: Završena rekonstrukcija raskrsnice u ulici “Husein-kapetana Gradaščevića” i “Zlatnih ljiljana”

/

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji raskrsnice ulice „Husein-kapetana Gradaščevića“ i ulice „Zlatnih ljiljana“ su završeni.

Pored rekonstrukcije postojećeg dijela raskrsnice izgrađena je i dodatna, ulivna, saobraćajna traka uz izmještanje i ponovnu izgradnju pješačkog trotoara. Prilikom izvođenja radova izvršeno je uklanjanje postojećeg dotrajalog asfaltnog sloja uz vađenje postojećih ivičnjaka te iskop i uklanjanje šljunkovitog i zemljanog materijala iz postojećeg trupa trotoara uz ugradnju novog gornjeg i donjeg nosivog sloja sa propisanim stepenom zbijanja.

Nakon završenih pripremnih radova izvršena je ugradnja asfaltnog nosivog sloja, habajućeg i zaštitnog sloja bitumenskog betona kako u dijelu saobraćajnice tako i u dijelu novoizgrađenog trotoara. Radovima je predviđena i ugradnja ivičnjaka u dužini od 80 metara.

Također, ugrađeni su i slivnici sa taložnikom uz odvod oborinske kanalizacije prema postojećem šahtu. Radovi podrazumijevaju i izradu horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 31.031,91 KM, a nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug.

Gradonačelnik Hašim Mujanović nakon okončanja radova izvršio je uvid u iste te se uvjerio u kvalitet završenog posla. Gradonačelnik je naglasio da su realizacijom i ovog projekta značajnije poboljšani saobraćajni uslovi kao i bezbjednost učesnika u saobraćaju a trajno je riješeno stvaranje saobraćajne gužve koja je na ovom lokalitetu predstavljala veliki problem kako vozačima tako i pješacima, a nerijetko su se dešavale i saobraćajne nezgode. Grad Zavidovići nastavit će sa trendom pozitivnih promjena u Zavidovićima a sve za dobrobit i na zadovoljstvo svih građana Grada Zavidovići.

 

Povezani postovi

Osnivanjem Mehmedovićeve stranke SDA Tešanj ostaje bez polovine vijećnika

Aktuelna vijest danas je bila da je Mehmedović završio...

Izbjegnuta tragedija kod Doboja: Vozač automobila pokušao preći prugu u trenutku nailaska voza

Za dlaku je izbjegnuta tragedija na jednom od željezničkih...

Počeli radovi na najskupljoj dionici autoputa na Koridoru 5c, Medakovo – Ozimice

Od 650 kilometara panevropskog autoputa na Koridoru 5c, od...

Odgovor Općine na situaciju u školi u Medakovu: Zaprimili smo „čudan“ dopis

Nakon što su roditelji učenika koji pohađaju O.Š. „9....