Tešanj: U petak promocija knjige u čast dr. Ekrema Ajanovića

/

U petak 03.06.2022., u Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj sa početkom u 17 sati bit će održana promocija knjige u čast dr. Ekrema Ajanovića.

Podsjećamo, dr. Ekrem Ajanović rođen je 1940. godine u Raduši kod Tešnja. Nakon diplome stekao je dvije specijalizacije i dvije subspecijalizacije, te magistrirao, a potom doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1986. godine.

Radio je u zdravstvu još od 1966. godine, kada je kao ljekar opšte prakse radio u Domu zdravlja Tešanj. Dugi niz godina, do penzionisanja 2013., radio je u Općoj bolnici Tešanj, te predavao na Medicinskom fakultetu u Tuzli i Zdravstvenom fakultetu u Zenici.

Od 2012. godine bio je vijećnik u Općinskom vijeću Tešanj, a dvije godine prije toga okončao je četverogodišnji mandat kao poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Također je (1998.-2000.) bio ministar zdravlja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, a nakon toga jednu godinu je bio zamjenik federalnog ministra zdravstva.

Preminuo je 14.04.2018., u 78 godini života.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...