Oglasio se Sindikat policije MUP KS: Pružit ćemo svu neophodnu pomoć porodici našeg nastradalog kolege

/

Povodom stradanja policijskog službenika Policijske stanice Trnovo, Stanka Jošila, u ime Sindikata policije Kantona Sarajevo, kao i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije saučešće porodici, rekao je predsjednik Sindikata policije MUP KS Sadik Ećo.

– Sindikat će pružiti svu neophodnu pomoć porodici našeg kolege. Nažalost, u posljednjih 20 godina, šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS je stradalo na izvršavanju službenih zadataka – kazao je Ećo.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Krupac-Bjelašnica jučer je poginuo pripadnik sarajevske policije Stanko Jošilo, dok su tri osobe zadobile povrede, piše Avaz.ba

Kako smo ranije objavili, Jošilo je stao u blizini puta kako bi pozdravio majku koja na ovom dijelu ceste prodaje namirnice.

U tom trenutku naletilo je vozilo i udarilo ih pozadi nakon čega su od jačine udara prevrnuli preko bankine. Vozilo su morali rezati vatrogasci kako bi povrijeđene izvadili.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...