Voće koje najviše deblja

Datum:

Voće je na samom vrhu liste namirnica koje bi trebalo svakodnevno da unosite, ali i voće ima svoju kalorijsku vrijednost i sadrži šećer.

Kada bi prosječno unosili više od 100 grama slatkog i kaloričnog voća, dnevno bi unosili dodatnih 350 kalorija i 60 grama šećera.

Pogledajte kalorijsku vrijednost nekih voćki:

Voće je dobro za vas i nudi organizmu potrebne nutrijente i minerale, ali se i razlikuje po količini šećera koji sadrži.

Ako želite da održite tjelesnu težinu ili ste na dijeti, dobro je znati koje voće je dobro izbjegavati.

Mango

Jedan mango sadrži oko 45 grama šećera, pa nije najbolji izbor za one na dijeti. Ako vam je mango omiljeno voće, a na dijeti ste, pojedite samo krišku ili dvije.

Grožđe

Samo šaka grožđa sadrži oko 23 grama šećera, a to je jako puno za te male bobice koje se lako jedu. Manje ćete ga pojesti ako ih presječete na pola i stavite u zamrzivač, ali će tako sigurno poslužiti kao prava ljetna poslastica koja se žvaće nešto duže…

Trešnje

Malo je onih koji trešnje ne vole, ali na žalost sadrže i puno šećera pa će samo mala porcija pružiti i do 18 grama šećera. Naravno, najbolje je pojesti male količine, mada znamo koliko je to teško…

Banana

Jedna manja banana sadrži oko 14 g šećera, ako je to previše za vaše potrebe, pola banane možete dodati obroku, jogurtu ili salatama.

Smokve

Dvije manje smokve sadrže oko 16 g šećera, pa će vam biti dovoljno nekoliko kriški ove poslastice ako ste na dijeti. Dodajte ih doručku ili salatama.

Izvor: Nezavisne.com

Povezani postovi
Related

Ovo je nedjeljni novčani horoskop do 21. augusta: Koji znak horoskopa smije obaviti skupe kupovine?

Neke od znakova horoskopa, kako tvrde astrolozi, čeka dobra...

Otkriven razlog zašto nas koncentracija čini umornima

Dugotrajna koncentracija obično nas čini umornima, iako se ne...

Unaprijedite svoja kulinarska umijeća, napravite domaće čili ulje

Unaprijedite svoja kulinarska umijeća i pripremite ovo ulje. Sastojci: 1/4 šoljice...

Pet navika koje usporavaju gubitak masnoće u predjelu stomaka

Određene životne navike mogu otežati pa čak i onemogućiti...