Vrhunac aktuelnog talasa korona virusa očekuje se početkom septembra

/

Broj novooboljelih od koronavirusa u našoj zemlji ponovno se svakodnevno povećava.

“Vrhunac ovog talasa očekuje se krajem avgusta i početkom idućeg mjeseca, jer će povratkom ljudi sa godišnjih odmora i početkom školske godine doći do daljeg ubrzanog prenošenja i širenja virusa”, kaže primarujus doktor Ednan Drljević, bh infektolog.

“Broj hospitaliziranih od koronavirusa se već sada povećava jednom sporom uzlaznom putanjom, ali klinička slika oboljenja znatno je lakša nego prije, te očekujem veći broj novozareženih i oboljelih i postepeni porast prijema oboljelih u bolničke ustanove, ali teških kliničkih slika neće biti puno u ovom talasu i ne bi trebao da se desi onako jak pritisak na bolnice kao što je znao ranije biti”, navodi primarujus doktor Ednan Drljević.

Po njegovom mišljenu aktuelni talas mogao bi potrajati.

“Naime, kad se dostigne vrhunac ovog talasa ne znamo koliko će se dugo situacija zadržati na tom nivou, ali po iskustvima od ranije, taj najveći broj novozaraženih i hospitaliziranih potraje najmanje mjesec dana, nakon čega brojke novoboljelih i smještenih na bolničko liječenje počnu padati”, pojašnjava primarujus doktor Ednan Drljević, bh infektolog.

Izvor: zenicainfo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Jaka kiša “potopila” dijelove Bužima i Velike Kladuše, građani i mehanizacija na terenu

Snažno nevrijeme praćeno velikom količinom padavina zahvatilo je tokom...

U nevremenu koje je pogodilo BiH ima povrijeđenih. Grad najavljen i danas

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do...

Gradnja autoputa sjeverno od Zenice napreduje, ali jedna važna dionica još čeka izvođača

Zeničko-dobojski kanton jedno je veliko gradilište kada se govori...

Nestabilna vremenska prognoza narednih dana u BiH, bit će toplo uz pljuskove

Danas će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno...