Zavidovići: Potpisan Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje

Datum:

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović sa najpovoljnijm ponuđačem „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug potpisao je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje.

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 42.952,57 KM. Predviđeno je izvođenje radova na dionici u dužini 335 m, širine 3,5 m i debljine asfaltnog nosivohabajućeg sloja 7 cm na potezu od priključka na Potklečki put prema naselju.

Mještani naselja Potklečje pokrenuli su akciju uređenja dotrajalog lokalnog puta kroz naselje. U tu svrhu prikupili su značajnu količinu novca te su uradili uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne podloge uz izvršena znatna proširenja puta u cilju kvalitetnijeg i bezbijednijeg odvijanja saobraćaja.

„Uvidom na licu mjesta u stanje lokalne ceste u naselju Potklečje te cijeneći zalaganje mještana kao i njihovih predstavnika Gradska uprava Zavidovići opredijelila je sredstva i za modernizaciju jednog dijela putne infrastrukture u pomenutom naselju. Čestitam vrijednim mještanima koji su svojim radom učestvovali u pripremnim radovima a pri tome ne štedeći ni vlastita finansijska sredstva u cilju stvaranja ugodnijeg ambijenta za život sebi i generacijama koje dolaze. Veliki je posao iza njih i mještani Potklečja mogu drugima poslužiti kao primjer dobre organizacije a rezultat njihovog zalaganja itekako je vidljiv i prepoznatljiv. Gradska uprava nastavit će podržavati aktivnosti naših vrijednih sugrađana”, istakao je gradonačelnik Hašim Mujanović.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Općina Doboj Jug potpisala sporazum za realizaciju projekta u okviru izgradnje Islamskog centra u Zenici

Općinski načelnik Mirnes Tukić i muftija zenički hfz. prof....

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...