Zavidovići: Potpisan Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje

/

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović sa najpovoljnijm ponuđačem „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug potpisao je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje.

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 42.952,57 KM. Predviđeno je izvođenje radova na dionici u dužini 335 m, širine 3,5 m i debljine asfaltnog nosivohabajućeg sloja 7 cm na potezu od priključka na Potklečki put prema naselju.

Mještani naselja Potklečje pokrenuli su akciju uređenja dotrajalog lokalnog puta kroz naselje. U tu svrhu prikupili su značajnu količinu novca te su uradili uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne podloge uz izvršena znatna proširenja puta u cilju kvalitetnijeg i bezbijednijeg odvijanja saobraćaja.

„Uvidom na licu mjesta u stanje lokalne ceste u naselju Potklečje te cijeneći zalaganje mještana kao i njihovih predstavnika Gradska uprava Zavidovići opredijelila je sredstva i za modernizaciju jednog dijela putne infrastrukture u pomenutom naselju. Čestitam vrijednim mještanima koji su svojim radom učestvovali u pripremnim radovima a pri tome ne štedeći ni vlastita finansijska sredstva u cilju stvaranja ugodnijeg ambijenta za život sebi i generacijama koje dolaze. Veliki je posao iza njih i mještani Potklečja mogu drugima poslužiti kao primjer dobre organizacije a rezultat njihovog zalaganja itekako je vidljiv i prepoznatljiv. Gradska uprava nastavit će podržavati aktivnosti naših vrijednih sugrađana”, istakao je gradonačelnik Hašim Mujanović.

Povezani postovi

U Tešnju uhapšena osoba zbog fizičkog napada i nanošenja povreda

Kako je saopšteno na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK, juče...

U Kosovi kod Maglaja kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

U naselju Kosova kod Maglaja, na magistralnom putu M17,...

Zatvoren put između Doboja i Stanara

Saobraćaj će na regionalnom putu od Doboja prema Stanarima...

JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za...