Zavidovići: Potpisan Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje

/

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović sa najpovoljnijm ponuđačem „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug potpisao je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje.

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 42.952,57 KM. Predviđeno je izvođenje radova na dionici u dužini 335 m, širine 3,5 m i debljine asfaltnog nosivohabajućeg sloja 7 cm na potezu od priključka na Potklečki put prema naselju.

Mještani naselja Potklečje pokrenuli su akciju uređenja dotrajalog lokalnog puta kroz naselje. U tu svrhu prikupili su značajnu količinu novca te su uradili uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne podloge uz izvršena znatna proširenja puta u cilju kvalitetnijeg i bezbijednijeg odvijanja saobraćaja.

„Uvidom na licu mjesta u stanje lokalne ceste u naselju Potklečje te cijeneći zalaganje mještana kao i njihovih predstavnika Gradska uprava Zavidovići opredijelila je sredstva i za modernizaciju jednog dijela putne infrastrukture u pomenutom naselju. Čestitam vrijednim mještanima koji su svojim radom učestvovali u pripremnim radovima a pri tome ne štedeći ni vlastita finansijska sredstva u cilju stvaranja ugodnijeg ambijenta za život sebi i generacijama koje dolaze. Veliki je posao iza njih i mještani Potklečja mogu drugima poslužiti kao primjer dobre organizacije a rezultat njihovog zalaganja itekako je vidljiv i prepoznatljiv. Gradska uprava nastavit će podržavati aktivnosti naših vrijednih sugrađana”, istakao je gradonačelnik Hašim Mujanović.

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...