Zavidovići: Potpisan Ugovor za izvođenje radova na sanaciji dijela lokalne ceste Vozuća – Crnjevo

/

Grad Zavidovići i najpovoljniji ponuđač PD „Geo-put“ d.o.o. Maglaj potpisali su Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji dijela lokalne ceste Zavidovići – Crnjevo.

Ugovorom je predviđena sanacija najvećih deformacija na jedanaest lokacije duž lokalnog puta. U okviru planiranih radova potrebno je izvršiti: skidanje oštećenog asfalta, mašinski iskop trupa ceste radi zamjene tla lošije nosivosti u posteljici na dijelovima kolovoza sa velikim deformacijama i izradu stepenastih zasijeka, izradu gornjeg nosećeg sloja od drobljenog kamenog materijala i asfaltiranje te saniranje pojedinačnih rupa.

Vrijednost Ugovora iznosi 44.992,99 KM a rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović ističe da je ovo pozitivan primjer nastavka uređenja lokalnih puteva na području Grada Zavidovića, uzimajući u obzir potrebe građana i njihovu angažiranost. Grad Zavidovići nastavit će ulagati ravnomjerno u sve mjesne zajednice a posebno u udaljena naselja imajući u vidu uslove života u ovakvim naseljima. Gradonačelnik naglašava svoju opredijeljenost u olakšavanju životnih uslova kroz izgradnju putne infrastrukture, izgradnju javnih rasvjeta, unapređenje vodosnabdijevanja i zadovoljenja ostalih potreba građana Zavidovića.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...