Prva poruka Miličevića nakon preuzimanja SDS-a: Trebamo modernizovati rad stranke

Datum:

Nakon što je rukovodstvo SDS-a podnijelo ostavke, Mirko Šarović je prenio predsjedničke ovlasti na Milana Miličevića. On se nakon današnje sjednice prvi put obratio kao privremeni predsjednik stranke.

Unutarstranački izbori u SDS-u će biti održani u februaru, do tada će ih voditi gradonačelnik Teslića i doktor Milan Miličević. On je ujedno i favorit za predsjednika, zajedno sa ekonomistom Milanom Radovićem.

Prva sljedeća obaveza Miličevića kao predsjednika bit će da predloži vršioce dužnosti predsjedništva SDS-a do konačnog izbora novih imena.

Miličević je nakon današnje sjednice saopćio da SDS nije zadovoljan rezultatom proteklih izbora. Poručio je da je politički stav SDS-a jasan.

“Nemamo namjeru na bilo koji način biti saradnici režima protiv kojeg smo se borili. Da bi borba protiv režima bila kvalitetna i dobra, a u cilju bolje pozicije Republike Srpske i standarda ljudi koji u njoj žive trebamo modernizovati način rada stranke, jer se dosadašnji način pokazao neefikasan”, istaknuo je Miličević.

Mirko Šarović je istaknuo da je važno da su sve odluke na današnjoj sjednici GO bile jednoglasne, kao i ta da Miličević bude v.d. predsjednik.

“Svi ostajemo na okupu i stranka iz ovog treba da izađe jača. Ja ću dati punu podršku ovom procesu”, poručio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a, piše Klix. 

Povezani postovi
Related

Ovo su ovjerene liste CIK-a iz Zeničko-dobojskog kantona za Dom naroda PFBiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina ovjerila je 11...

Politička matematika u BiH: Čiji delegati za Dom naroda će na kraju ‘izvisiti’?

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada...

Žestoka politička utakmica: Ko će s kim, SDA, SDP i DF u vlast, mogu li HDZ i SNSD biti izbačeni

Iako se nakon oktobarskih izbora nekoliko predsjednika stranaka koje...

Novi predsjednik Kantonalne organizacije NES-a je gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović

Kako saznajemo iz izvora bliskih NES-u novi predsjednik Kantonalne...