Motorom pokosio dvije djevojčice: Jedna teško povrijeđena

Datum:

U subotu kod zgrade OHR-a u Sarajevu desila se saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Kako saznajemo, motociklista (52) je udario dvije pješakinje koje imaju 15 i 16 godina, a prema posljednjim informacijama, 15-godišnjakinja je teže povrijeđena i zadržana je na liječenju, a 16-godišnjakinja je puštena na kućno liječenje.

Oko 18,30 sati, na kolovozu raskrsnice ulice Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge u sarajevskoj općini Centar dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinja, 2007. i 2006. godište od strane motocikla, marke ‘Kawasaki’, registarskih oznaka OAL-WM 109, kojim je upravljao vlasnik-vozač M. M., rođen 1970. godine u Njemačkoj.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede, zadobila je pješakinja rođena 2007. godine, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCUS-a, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Pješakinja rođena 2006. godine, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCUS-a, potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, otpuštena je na kućno lijedenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izdao usmenu naredbu, da se na licu mjesta izvrši uviđaj od strane uviđajne ekipe MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja“, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Izvor: crna-hronika

Povezani postovi
Related

20-godišnji mladić pretukao sopstvenu baku u porodičnoj kući

Osnovni sud Sokolac potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva...

Ovo je trudnica koju je suprug likvidirao ispred porodilišta

Trudnica Hamide Magaši (35) koja je brutalno ubijena ispred...

Nova saobraćajna nesreća u tunelu Karaula kod Žepča

Kako su nas obavjestili čitatelji, jutros oko 07:50, došlo...

Sudar cisterne i automobila u tunelu kod Žepča, ima povrijeđenih osoba

U tunelu u mjestu Tatarbudžak kod Žepča dogodila se...