Raspodjela pozicija u ZDK: Demokratska fronta dobila Kantonalnu bolnicu

/

Na sastanku koalicije koja čine vlast u ZDK, održanom prije dva dana, kojem su prisustvovali predstavnici BHI KF (Fuad Kasumović), SDP, DF,NiP, HDZ, NES i Naša stranka usaglašene su raspodjele dijela rukovodnih pozicija-direktora koje su u nadležnosti ZDK.

Tako je Demokratska fronta dobila Kantonalnu bolnicu (direktor dosadašnji je bio iz SDA) i Javnu ustanovu centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama.

SDP je dobio JP ŠPD Zavidovići (direktor je bio iz SDA), Zavod za bolest ovisnosti i zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK.

Naša stranka je dobila Pedagoški zavod (direktor je bio iz SDA), NiP je dobio Službu za zapošljavanje ZDK (do sada je direktor bio iz HDZ-a) i Institut za zdravlje i sigurnost hrane (direktor je bio iz SDA).

HDZ je dobio direktorsku poziciju JU Penzionerski dom Zenica, NES (bivša ASDA) je dobila Kantonalnu uprave civilne zaštite (trenutno je direktor kadar SDA), dok je BHI KF (Fuad Kasumović) dobio Zavod
zdravstvenog osiguranja (trenutno je direktor Omer Škaljo).

Direkciju za ceste (do sada je bilo pod kontrolom NES-a) i Kantonalnu upravu za inspekcije (trenutno je direktor iz NES-a).

Do sada je najviše rukovodnih pozicija imala SDA, pa NES i HDZ. SDA je ostala bez ijedne pozicije s obzirom da nije dio vlasti, dok su NES i HDZ zadržali dio pozicija.

NES ZDK je ispao najveći gubitnik u novoj koaliciji (iako su “dali presudnu 18 ruku” za novu Vladu ZDK) jer su u prošlom sazivu Vlade imali 4 ministarstva (MUP, Promet i komunikacije, Rad i socijalnu skrb i Ministarstvo zdravstva) i nekoliko važnih rukovodnih-direktorskih pozicija, poput inpekcija i zavoda za zdravstveno osiguranje.

Povezani postovi

Rudari traže sastanak s Kasumovićem: “Djeca rudara nemaju šta iftariti”

Nezadovoljni rudari stigli su u 10 sati pred Gradsku...

Stipendije Ministarstva za boračka pitanja ZDK povećane za 200,00 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za boračka pitanja su...

Odron na priključnoj cesti za autoput kod Zenice, zatvoren ulaz Zenica sjever

Izlaz i ulaz sa/na autocestu Zenica sjever zatvoren je...

Vlada ZDK nije usvojila izvještaje o poslovanju JP ŠPD ZDK za 2020. i 2021. godinu

Vlada ZDK na svojoj zadnoj sjednici nije usvojila Izvještaje...