Takmičari Karate klub Tešanj tokom vikenda osvojili osam medalja

/

Karate klub Tešanj uzeo je učešće na 1.Kolu Tuzlanske regije-lige u Klokotnici, koje je održano jučer. Takmičare kluba je predvodio trenerski tandem našeg kluba braća Adis i Anis Ostrvica.

Kolo lige se održalo u tehničkoj organizaciji K.K. “DOBOJ ISTOK” iz Klokotnice uz podršku karate saveza VKF Tuzlanskog kantona, u dvorani O.Š.Klokotnica, koje je okupilo 448 takmičara iz 26 karate klubova koji su radili kate i borbe na 3 borilišta.

Karate klub Tešanj je predstavljalo 9 takmičara, koji su i danas bili uspješni sa odličnim nastupom, sa osvojenih 8 medalja, 4 zlata, 2 srebra i 2 bronze.

Zlatne medalje su osvojili: Ajla Ramić, Emrah šišić, Amra Turkeš i Sejfo Žižo, dok su se srebrenim okotili: Omer Hodžić i Sunija Rizvanović.

Selmin Žižo i Nejla Rizvanović osvojili su bronzane medalje.

“Čestitamo našim zmajevima na odličnom današnjem rezultatu, dragi naši kapa dole, nastavite nam i dalje kako ste naučili.” – navela je uprava kluba na zvaničnoj stranici.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Edin Džeko otkrio dokad planira igrati za reprezentaciju BiH

Uoči prijateljskog susreta između Engleske i Bosne i Hercegovine,...

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...

Nadina ima poruku za mlade: Zdrave navike nećete steći u kafanama i nargila barovima

Nadina Mehmedović (19) iz Tešnja velika je nada bh....

Tešanj: Emrah Šišić i Lejla Unkić ponovo okićeni medaljama

Na 23. Međunarodnom karate turniru "Novi Grad 2024" održanom...