Krišto sa zvaničnicima EU danas razgovara o ubrzanju procesa članstva BiH

/

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas i sutra boravi u Briselu gdje će se sastati sa evropskim zvaničnicima. Tema susreta bit će ubrzavanje evropskog puta naše zemlje.

Krišto će se sastati sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom danas u 16 sati.

Programom posjete predviđeno je da se Krišto obrati Odboru za vanjske poslove Evropskog parlamenta.

Predsjedavajuća Vijeća ministara trebala bi se sastati i sa sa evropskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, visokim predstavnikom EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom te predsjednikom Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) Davidom McAllisterom.

Rok za procjenu napretka Bosne i Hercegovine kao zemlje kandidatkinje za članstvo u Evropskoj uniji je oktobar ove godine, kada će evropski zvaničnici odlučiti o tome da li je država usvojila dio zakonodavnih rješenja od 14 prioriteta Evropske komisije, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...