ADENAL doo Jelah kompanija koja je u samom vrhu domaćeg tržišta

/

Tešanj i Jelah važe za mjesto iz kojih dolaze optimistične ekonomske vijesti, stoga ne iznenađuje činjenica da je iz godine u godinu sve veći broj brzorastućih kompanija upravo sa ovog područja.

Adenal d.o.o. Jelah je kompanija ALU i PVC sistema koja spada u TOP 10 brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Nastala je prije jedne decenije sa proizvodnim programom koji  obuhvata inox, staklene, cnc, ALU i PVC novi sistem ograda,  proizvodnju i ugradnju svih vrsta ulaznih vrata, prozora, balkonskih vrata, kliznih stijena, harmonika stijena, staklenih bašti, izloga, sve vrste roletni, komarnika, prozorskih klupica, rolo garažnih vrata, te sekciona garažna vrata.

Vlasnik ove kompanije, Adnan Djedović  nam je kazao da je put bio trnovit, al da se isplatilo:

„Krenuo sam sa velikim kreditnim zaduženjem iz kojeg sam  mali dio usmjerio na marketing.  Sjećam se da nisam bio siguran  kako ugovoriti prvi veći posao i kako zaraditi prvu platu. Rizikovao sam!  U početku je bilo teško, ali danas, kada analiziram uspjeh firme, mislim da je on najviše rezultat toga što sam bio uporan i što sam imao sreću uposliti dobre radnike. U ovom trenutku imamo 20 zaposlenika. Naš godišnji prihod iz godine u godinu raste kao i dobit. Za svaki mali biznis vrlo je važno sticanje novih kupaca, ali i izgradnja povjerenja kod postojećih kupaca, što nam je do sada išlo za rukom. Odgovorna i tačna poslovna komunikacija, velike proizvodne mogućnosti, kao i brz i efikasan rad na terenu, sa korektnim cjenama, sve ovo nas svrstava u sam vrh domaćeg tržišta danas“.

Prema njegovim riječima formula je jednostavna: kupce staviti na prvo mjesto, sve ostalo će doći samo po sebi te ističe:

„Ono što bi izdvojio je garancija, trajnost i kvalitet naših proizvoda i usluga. To su višekomorni PVC profil najjačeg svjetskog brenda profila VEKA koji važi za profil vrhunskog dizajna te izvanredne zvučne i toplotne izolacije.  PVC proizvodi su njemački, koji garantuju dugogodišnju sigurnost.“

Muris Dugalić, direktor ove kompanije o planovima za budućnost kaže:

Zadovoljstvo naših uposlenika i kupaca čini nas izuzetno ponosnima i daje nam motivaciju za daljnjim razvojem ove kompanije. U budućnosti planiramo širiti posao. Adenal  vidim kao kompaniju koja je dobro pozicionirana na domaćem i inozemnom tržištu. S pravom mogu reći da uposleni čine najveću snagu Adenal-a. Uz stalni trud svih naših uposlenih, za koji sam siguran da neće izostati, prvoklasne PVC i ALU sisteme, te moderne strojeve , na odličnom smo putu da ostvarimo naše buduće poslovne planove.

Ponudu ove kompanije možete pogledati na njihovoj zvaničnoj stranici adenal.ba

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Posljednji dan Energetskog samita 2024 – Tržišna ekonomija i razvoj mrežnih kapaciteta

Posljednji dan Energetskog samita 2024 fokusiran je na teme...

Dresscode: matura sa stilom – sniženje do 30% na nesniženu kolekciju

Napravite izbor koji ostavlja dojam uz Dresscode ponudu Dresscode, vodeći...

Otvoren Energetski samit 2024 u Neumu

Danas je zvanično otvoren Energetski samit u Bosni i...

Energetski samit 2024: Pojmovnik energetskog sektora predstavljen uoči energetskog samita u Neumu

Uoči Energetskog samita 2024 u Neumu danas je predstavljena...