Ovo su predmeti za djecu koji mogu predstavljati ozbiljnu opasnost

/

Postoji niz predmeta namijenjenih djeci u različitim dobnim skupinama, ali oni ipak mogu predstavljati ozbiljnu opasnost pa se preporučuje da ih izbjegnete.

Predmeti koje svakodnevno koristimo mogu izgledati sasvim bezopasni, ali kada se u njihovoj blizini pojavi dijete, poželjno je da se obrati dodatna pažnja.

Metalni dječiji nakit

Iako je nakit za djecu mnogo sigurniji nego što je bio u prošlosti, mnogi ljudi još uvijek imaju stari nakit koji sadrži olovo ili kadmij. Izbjegavanje ovakvih i sličnim predmeta ne samo da bi trebalo izbjegavati zbog hemikalija već i zbog toga što su manja djeca sklona gutanju manjih predmeta.

Zaštite za krevetić

Iako zaštite za krevetić izgledaju kao odlična sigurnosna mjera, one zapravo mogu imati više štete nego koristi. Ovo se posebno odnosi na djecu mlađu od dvije godine. Poželjno je da se uklone sve mekane stvari poput zaštite za ogradice, gnijezda i plišanih igračaka, kako ne bi došlo do gušenja.

Nosiljke za bebe

Nosiljke su sve češći predmet kojim se roditelji služe, jer im ona olakšava svakodnevnicu. Međutim, one su štetne za djecu, ukoliko se pravilno ne koriste. Prema uputama, roditelji bi trebali provjeriti da li su bebini dišni putevi blokirani. Osim toga, potrebno ih je postaviti relativno visoko i učvrstiti kako ne bi došlo do pada.

Trampolini

Iako trampolini predstavljaju odličnu zabavu za mališane, oni su zapravo jedan od najopasnijih predmeta koje možete kupiti djetetu. Skakanje na trampolinu najčešće dovodi do povreda koje uključuju prijelome i iščašenja, piše Klix. 

Povezani postovi

Bruka prije svadbe: Mlada gostima odredila minimalac za kovertu, gosti se šokirali

Sezona svadbi još uvijek traje, a restorani su prebukirani...

Prirodni lijek koji će preko noći revitalizirati vaš organizam

Med je veoma zdrav za jelo i svi smo...

Potez koji mu je promijenio život: Umjesto Golfa 7 kupio krave!

Boris Tanasić iz Busovače za novac koji je prikupio...

Osramoćena napustila vlastito vjenčanje

Dan vjenčanja trebao bi biti jedan od najboljih u...