Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 33 medalje

/

Na 23. Doboj Open-u koji se održao jučer u Osječanima u dvorani O.Š.Radoje Domanović, takmičari Karate kluba Tešanj su ponovo bili briljantni.

Turnir se održao u tehničkoj  organizaciji K.K. “SLOGA” iz Doboja na 5 borilišta, a takmičili su se takmičari iz tri zemlje Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Učestvovalo je ukupno 48 klubova sa 528 takmičara. Za Karate klub Tešanj nastupilo je 14 takmičara i oni su osvojili 33 medalje od čega 19 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih. U generalnom plasmanu klubova Karate klub Tešanj je osvojio drugo mjesto.

Zlatne medalje su osvojili: Emrah šišić (4 medalje), Nadia Aranautović (3), Sejfo Žižo (3), Adnan Salkičević (2), Selmin Žižo (2), Maja Nedić, Eman Šišić, Damir Ramić, Omer Hodžić i Amra Turkeš.

Srebrom su se okitili: Nadia Arnautović, Omer Hodžić, Emrah Šišić, Damir Ramić, Selmin Žižo i Sejfo Žižo, dok su bronzani bili: Eman Šišić, Damir Ramić, Omer Hodžić, Ajnela Delić, Ilhana Delić, Amra Turkeš i Selmin Žižo.

Najuspješniji takmičar Karate kluba Tešanj na turniru sa 4 zlata i 1 srebrom je Emrah Šišić.

“Čestitamo svim našim takmičarima na današnjem fenomenalnom nastupu učinak je bio 100% i zato nam je pripalo 2.mjestu u generalnom plasmanu po završetku turnira. Ovim se na kraju želimo takođe ponovo zahvaliti našem današnjem sponzoru takmičenja koji nam je opet novčano pomogao sa plaćanjem jednog dijela kotizacija za naše takmičare, a želio je ponovo da bude anoniman…hvala veliko  od kluba i takmičara, opravdali smo to izvanrednim rezultatom sa 2.Mjestom.” – navodi se na službenim stranicama kluba.

Povezani postovi

Futsaleri Tešnja postigli čak 21 gol za četvrtu ovosezonsku pobjedu

Jučer su odigrani susreti 4. kola Prve futsal lige...

Tešanjka Nadina Mehmedović seniorska prvakinja Balkana

Na 23. Balkanskom prvenstvu u teakwondou, koje se protekla...

Adnan Redžović svjetski prvak, Jasmina Merdić u finalu, još dvije bronze za BiH

Reprezentativci BiH u kickboxu osvojili su četiri medalje, tri...

NK TOŠK poziva simpatizere, navijače, sponzore i prijatelje kluba da prisustvuju redovnoj skupštini

NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da će se redovna...