Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 33 medalje

/

Na 23. Doboj Open-u koji se održao jučer u Osječanima u dvorani O.Š.Radoje Domanović, takmičari Karate kluba Tešanj su ponovo bili briljantni.

Turnir se održao u tehničkoj  organizaciji K.K. “SLOGA” iz Doboja na 5 borilišta, a takmičili su se takmičari iz tri zemlje Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Učestvovalo je ukupno 48 klubova sa 528 takmičara. Za Karate klub Tešanj nastupilo je 14 takmičara i oni su osvojili 33 medalje od čega 19 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih. U generalnom plasmanu klubova Karate klub Tešanj je osvojio drugo mjesto.

Zlatne medalje su osvojili: Emrah šišić (4 medalje), Nadia Aranautović (3), Sejfo Žižo (3), Adnan Salkičević (2), Selmin Žižo (2), Maja Nedić, Eman Šišić, Damir Ramić, Omer Hodžić i Amra Turkeš.

Srebrom su se okitili: Nadia Arnautović, Omer Hodžić, Emrah Šišić, Damir Ramić, Selmin Žižo i Sejfo Žižo, dok su bronzani bili: Eman Šišić, Damir Ramić, Omer Hodžić, Ajnela Delić, Ilhana Delić, Amra Turkeš i Selmin Žižo.

Najuspješniji takmičar Karate kluba Tešanj na turniru sa 4 zlata i 1 srebrom je Emrah Šišić.

“Čestitamo svim našim takmičarima na današnjem fenomenalnom nastupu učinak je bio 100% i zato nam je pripalo 2.mjestu u generalnom plasmanu po završetku turnira. Ovim se na kraju želimo takođe ponovo zahvaliti našem današnjem sponzoru takmičenja koji nam je opet novčano pomogao sa plaćanjem jednog dijela kotizacija za naše takmičare, a želio je ponovo da bude anoniman…hvala veliko  od kluba i takmičara, opravdali smo to izvanrednim rezultatom sa 2.Mjestom.” – navodi se na službenim stranicama kluba.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...