Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 33 medalje

/

Na 23. Doboj Open-u koji se održao jučer u Osječanima u dvorani O.Š.Radoje Domanović, takmičari Karate kluba Tešanj su ponovo bili briljantni.

Turnir se održao u tehničkoj  organizaciji K.K. “SLOGA” iz Doboja na 5 borilišta, a takmičili su se takmičari iz tri zemlje Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Učestvovalo je ukupno 48 klubova sa 528 takmičara. Za Karate klub Tešanj nastupilo je 14 takmičara i oni su osvojili 33 medalje od čega 19 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih. U generalnom plasmanu klubova Karate klub Tešanj je osvojio drugo mjesto.

Zlatne medalje su osvojili: Emrah šišić (4 medalje), Nadia Aranautović (3), Sejfo Žižo (3), Adnan Salkičević (2), Selmin Žižo (2), Maja Nedić, Eman Šišić, Damir Ramić, Omer Hodžić i Amra Turkeš.

Srebrom su se okitili: Nadia Arnautović, Omer Hodžić, Emrah Šišić, Damir Ramić, Selmin Žižo i Sejfo Žižo, dok su bronzani bili: Eman Šišić, Damir Ramić, Omer Hodžić, Ajnela Delić, Ilhana Delić, Amra Turkeš i Selmin Žižo.

Najuspješniji takmičar Karate kluba Tešanj na turniru sa 4 zlata i 1 srebrom je Emrah Šišić.

“Čestitamo svim našim takmičarima na današnjem fenomenalnom nastupu učinak je bio 100% i zato nam je pripalo 2.mjestu u generalnom plasmanu po završetku turnira. Ovim se na kraju želimo takođe ponovo zahvaliti našem današnjem sponzoru takmičenja koji nam je opet novčano pomogao sa plaćanjem jednog dijela kotizacija za naše takmičare, a želio je ponovo da bude anoniman…hvala veliko  od kluba i takmičara, opravdali smo to izvanrednim rezultatom sa 2.Mjestom.” – navodi se na službenim stranicama kluba.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Lana Pudar večeras pliva za novu medalju, opet najmlađa od osam takmičarki

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, večeras će u Beogradu...

Novi uspjeh Amela Tuke: U Madridu istrčao svoj najbolji rezultat ove sezone na 800 metara

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na...

Edin Džeko otkrio dokad planira igrati za reprezentaciju BiH

Uoči prijateljskog susreta između Engleske i Bosne i Hercegovine,...

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...