Uplaćeno više od 500.000 KM: Optuženi u predmetu ‘Sky’ pušteni na slobodu

/

Mitar Blagojević i Dražen Šiniković, optuženi za mnogobrojna krivična djela u predmetu ‘Sky’, pušteni su na slobodu i određene su im mjere zabrana. 

Kako je saopštio Sud Bosne i Hercegovine, njima je ukinut pritvor nakon što su uplaćene kaucije od 265.200,00 KM za Mitra Blagojevića i 299.470,00 KM za Dražena Šinikovića.

Oni će morati ostati na mjestu boravka i neće smjeti napuštati Bosnu i Hercegovinu. Također, morat će se povremeno javljati državnom organu.

Podsjetimo, Mitar Blagojević je optužen za organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, te za krivotvorenje isprave.

Dražen Šiniković je optužen za organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i pranje novca, piše Radio Sarajevo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...

Usvojene važne izmjene Zakona o PIO – pročitajte šta se mijenja

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Nova nada za zdravstveni sistem: BiH se pridružuje programu EU4Health

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine podržalo je inicijativu Ministarstva civilnih...