Stranačka preslagivanja u Tešnju: Ko ostaje sa Suadom Huskićem u SDA

/

Odlaskom Šemsudina Mehmdovića iz SDA Tešanj dolazi do kadrovskog preslagivanja.

Pojavom ove informacije postavilo se i legitimno pitanje koliko će Mehmedović za sobom povući kadrova iz SDA Tešanj , prije svega vijećnika.

Spekuliše se da će od deset vijećnika koliko SDA ima u Općinskom vijeću Tešanj njih četiri će ići za Mehmedovićem. Imena vijećnika vam donosimo uskoro.

Kada je rijeć o načelniku općine Suadu Huskiću i predsjedavajućem vijeća Tešanj Amiru Kurtiću (koji je ujedno i predsjednik SDA Tešanj) oni ostaju u SDA, uz njih se računa i na šefa kluba zastupnika u Skupštini  Ze-do kantona Aliju Ogrića, kao i aktuelni kantonalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jasmin Čajić, ali i istaknuti vijećnik Jakub Rošić.

Vječita dilema u Zenici i Sarajevu je uz koga je tešanjska privreda, a odgovor je da u ovom trenutki većina privrednika je uz SDA i načelnika Huskića.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...