SDA Tešanj skupila hrabrost da pozove izabrane vijećnike i poslanika da vrate mandate stranci

/

Posljednja sjednica IO SDA Tešanj mogla bi biti u neku ruku i povijesna. Naime, nakon toliko godina izbrisan je iz članstva SDA gosp. Mehmedović Šemsudin njen najdugovječniji član i jedini član koji je u kontinuitetu bio na nekoj od pozicija u stranci i vlasti.

Podsjećamo da je i davne 1994. godine zbog unutrašnjih neslaganja u mjesecu februaru u vrijeme rata i opsade u OO SDA Tešanj uvedeno Povjereništvo na čijem čelu je bio Amir Brka. Tadašnji “raskol” je doveo do toga je nakon nekog vremena osnovana jaka Općinska organizacija Stranke za BiH Tešanj koju su tada predvodili bivši vodeći kadrovi SDA: dr. Ekrem Ajanović, hafiz dr. Muhamed Članjak, Muhidin Alić i drugi.

Pod svojim zaključkom broj 2. SDA Tešanj je donijela sljedeće: IO SDA zahvaljuje i čestita svim članovima SDA sa prostora općine Tešanj koji su razumijevajući okolnosti, svoje povjerenje i svoje političko djelovanja vezali za ideju, za program i kontinuitet rada i djelovanja SDA, a ne za ljude. IO SDA poštuje slobodu svakog pojedinca i pravo na političko djelovanje. Ipak, pozivamo sve one koji su odabrali pristupili drugim političkim subjektima, a koji su mandate i povjerenje od birača dobivali na listama SDA, da mandate vrate Stranci demokratske akcije.

Zaključak broj 4. je još konkretniji: IO SDA Tešanj je na temelju Statusa SDA (članovi 21 i 22.) donio Odluke o brisanju iz evidencije članstva Šemsudina Mehmedovića, Adema Kurdića, Pezer Fahrudina, Enesa Hadžića i Adisa Bekrića zbog učlanjenja u drugu stranku i napuštanja kluba poslanika odnosno vijećnika.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...