SDA Tešanj skupila hrabrost da pozove izabrane vijećnike i poslanika da vrate mandate stranci

/

Posljednja sjednica IO SDA Tešanj mogla bi biti u neku ruku i povijesna. Naime, nakon toliko godina izbrisan je iz članstva SDA gosp. Mehmedović Šemsudin njen najdugovječniji član i jedini član koji je u kontinuitetu bio na nekoj od pozicija u stranci i vlasti.

Podsjećamo da je i davne 1994. godine zbog unutrašnjih neslaganja u mjesecu februaru u vrijeme rata i opsade u OO SDA Tešanj uvedeno Povjereništvo na čijem čelu je bio Amir Brka. Tadašnji “raskol” je doveo do toga je nakon nekog vremena osnovana jaka Općinska organizacija Stranke za BiH Tešanj koju su tada predvodili bivši vodeći kadrovi SDA: dr. Ekrem Ajanović, hafiz dr. Muhamed Članjak, Muhidin Alić i drugi.

Pod svojim zaključkom broj 2. SDA Tešanj je donijela sljedeće: IO SDA zahvaljuje i čestita svim članovima SDA sa prostora općine Tešanj koji su razumijevajući okolnosti, svoje povjerenje i svoje političko djelovanja vezali za ideju, za program i kontinuitet rada i djelovanja SDA, a ne za ljude. IO SDA poštuje slobodu svakog pojedinca i pravo na političko djelovanje. Ipak, pozivamo sve one koji su odabrali pristupili drugim političkim subjektima, a koji su mandate i povjerenje od birača dobivali na listama SDA, da mandate vrate Stranci demokratske akcije.

Zaključak broj 4. je još konkretniji: IO SDA Tešanj je na temelju Statusa SDA (članovi 21 i 22.) donio Odluke o brisanju iz evidencije članstva Šemsudina Mehmedovića, Adema Kurdića, Pezer Fahrudina, Enesa Hadžića i Adisa Bekrića zbog učlanjenja u drugu stranku i napuštanja kluba poslanika odnosno vijećnika.

Povezani postovi

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...

Nakon 16 godina članstva: Mirela Buljubašić napustila SDP Tešanj

Mirela Buljubašić bila je članica Glavnog odbora SDP BiH,...

Milion maraka za školu u Medakovu

U Općini Tešanj potpisana su dva sporazuma, koja će...