Pucnjava za Bajram ugrozila živote porodice s djetetom od sedam godina

/

U Bihaću se dogodio incident koji je mogao završiti tragično, kada je ispaljeni metak pao svega nekoliko metara od porodice koja se spremala da uđe u svoj automobil ispred dvorišta. Među članovima porodice bilo je i dijete od sedam godina.

Ovaj zastrašujući događaj ističe problem nesavjesnog rukovanja vatrenim oružjem, koji je nažalost prisutan i 30 godina nakon rata.

Dok neki pojedinci i dalje praktikuju pucanje u zrak, ne shvaćajući ili ignorirajući opasnosti koje to nosi, svaka ispaljena metak predstavlja potencijalnu prijetnju po živote nevinih građana.

Srećom, niko nije povrijeđen u ovom incidentu, ali on služi kao ozbiljno upozorenje. Potrebno je uvesti strožije kontrole i edukaciju o rukovanju vatrenim oružjem, kako bi se spriječile ovakve situacije u budućnosti.

Pucanje u zrak, iako možda smatrano bezazlenim ili tradicionalnim u nekim krugovima, predstavlja ozbiljnu prijetnju po sigurnost svih nas, piše Krajina.ba.

Pozivamo sve građane na odgovorno ponašanje i poštivanje zakona, kako bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti. Sigurnost svih nas i naših najmilijih mora biti na prvom mjestu.

Izvor: radiosarajevo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...

Krađa u Tešnju: Lopovi odnijeli trimer i motornu pilu iz vikendice!

Dana 18.07.2024. godine u 17:10 sati, u službene prostorije...

U Doboju zaplijenjeno pola kilograma speeda i 11.000 KM

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u akciji Golf sinoć...

Težak fizički napad u Kraševu: Mladić iz Lepenice zadobio teže povrede

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, dežurna služba Policijske...