Uvijek dodajte ovaj sastojak u mljeveno meso: Jelo će biti znatno sočnije i ukusnije

/

Recepata za mljeveno meso ima milion. Al ono što se najčešće pravi su pljeskavice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su vrlo jednostavna za pripremu, ali ipak postoje trikovi koji će im poboljšati ukus.

Ako volite da jedete ćevape ili faširane šnicle, potrebno je da dodate jedan sastojak u smjesu.

Iskusne domaćice su otkrile tajnu, a oni manje iskusni će možda biti i skeptični kada vide o čemu je riječ. Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer.

Koliko god vam djelovalo čudno, probajte, jer šećer balansira ukus jela, pa tako pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Ali ne samo to, dodavanje šećera pomaže da dobijete hrskaviju koricu.

Nemojte da pretjerujete sa šećerom, dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na 1 kg mljevenog mesa.

Ako želite još da poboljšate ukus dodajte i malo ključale vode, piše Radio Sarajevo.

spot_img

Povezani postovi

Brojni benefiti: Kao trešnje utiču na tijelo?

Iako im cijene rastu iz godine u godinu, teško...

Almin Bejić, uspješan glumac u Njemačkoj: Ništa ne može zamijeniti moj Tešanj

Iako ima samo 20 godina, Almin Bejić - široj...

Podržite Zeničanku Sabinu Dodik u borbi za polufinale

Zeničanka Sabina Dodik ponovo je oduševila ljubitelje muzike širom...

Tikvica na tanjiru: Zdravlje, ukus i inspiracija

Tikvica donosi brojne zdravstvene koristi, kao što su bogatstvo...