Povodom Dana policije ZDK: Delegacija PS “Nemila” posjetila porodicu poginulog policajca

/

Delegacija PS “Nemila”, koju je predvodio komandir Salko Plančić, posjetila je porodicu poginulog policajca Hidajeta Brkića koji je poginuo u junu 1994.godine. Iza Hidajeta je ostala supruga  Šefika, sin Anes i kćerka Aldijana.

Posjeta porodici poginulog policajca jedna je od aktivnosti povodom Dana policije ZDK koji se u ovom kantonu obilježava svakog 15-og maja.

“ Iza našeg kolege ostali su supruga, sin i kćerka koji su danas odrasli i uspješni ljudi što nas raduje. Iza Hajrudina je ostalo mnogo lijepih uspomenaza njegove najmilije, ostalo je mnogo dobro urađenih policijskih zadataka, a sve ovo nas obavezuje da se, ne samo u ovim danima maja, nego svakog dana u godini sjetimo našeg Hajrudina i svih ostalih šehida i poginulih boraca koji su za našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu, dali svoje živote.”, kazao je Salko Plančić, komandir PS “Nemila”.

Aktivnost PS”Nemila” jedna je od brojnih aktivnosti Dana policije u ZDK policijskih stanica I uprava s područja kantona, a centralna svečanost povodom Dana policije ZDK bit će upriličena u petak, 13.05.2022.godine u kompleksu Specijalne policijske jedinica MUP-a ZDK u Lukovom Polju.

izvor: Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...