Od sada brže do mora: Danas se otvara magistralna cesta Neum-Stolac

/

Svečano otvaranje i puštanje u promet magistralne ceste M17.3 Neum – Stolac bit će upriličeno danas u 12 sati na lokalitetu raskrsnice Babin Do.

Otvaranju magistralne ceste prisustvovat će premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača, kao i ministri u Vladi Federacije BiH, po okončanju sjednice Vlade FBiH koja se danas održava u Mostaru, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ukupna vrijednost projekta je 96.523.354,33 maraka, a sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH, i to 20.180.376 maraka iz vlastitih sredstava (proračuna FBiH i sredstava JP Ceste FBiH), te kreditnih aranžmana s međunarodnim financijskim institucijama (kreditna sredstva Svjetske banke i Europske investicijske banke u iznosu od 75.463.246 maraka, te EBRD-a u iznosu od 879.732,33 maraka.

Ukupna dužina izgrađene dionice je 36,47 kilometara, navodi se u saopćenju, prenosi Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Na ljetovanje ove godine će samo rijetki: Za sedam dana boravka u Neumu potrebno 1.120 KM

Za veliki dio bh. građana odlazak na more i...

2.000 radnika radi na 8 dionica: Gradnja koridora u punom zamahu

Na izgradnji Koridora 5C trenutno je aktivno osam gradilišta,...

Jedina mjera ili prebacivanje tereta: Država građanima daje na kapaljku

Do 16. juna traje drugi val projekta Federalnog ministarstva...

Posustaje izvoz gljiva iz BiH

Tokom tri mjeseca ove godine iz Bosne i Hercegovine...