Nastavak 19. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH zakazan za četvrtak

/

Nastavak 19. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u četvrtak 21. jula ove godine s početkom u 12 sati.

Kako je najavljeno, sjednica će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zgradi Paralmenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, u okviru 19. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 7. jula 2022. godine u Sarajevu, usvojeni su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Potrebna većina digla je ruku i za Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok za Prijedlog zakona o provođenju odluka sudova, Nacrt zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost Federacije Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine nije bilo potrebne većine. Sjednica je, zbog nedostatka kvoruma, prekinuta za vrijeme pretresa o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Izvor: Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u...

Svjetski dan slobode medija: Stanje u BiH samo se pogoršava

Svjetski dan slobode medija obilježava se danas, 3. maja....

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...