Zavidovići: Potpisan Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje

/

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović sa najpovoljnijm ponuđačem „Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug potpisao je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji cestovne infrastrukture u naselju Potklečje.

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 42.952,57 KM. Predviđeno je izvođenje radova na dionici u dužini 335 m, širine 3,5 m i debljine asfaltnog nosivohabajućeg sloja 7 cm na potezu od priključka na Potklečki put prema naselju.

Mještani naselja Potklečje pokrenuli su akciju uređenja dotrajalog lokalnog puta kroz naselje. U tu svrhu prikupili su značajnu količinu novca te su uradili uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne podloge uz izvršena znatna proširenja puta u cilju kvalitetnijeg i bezbijednijeg odvijanja saobraćaja.

„Uvidom na licu mjesta u stanje lokalne ceste u naselju Potklečje te cijeneći zalaganje mještana kao i njihovih predstavnika Gradska uprava Zavidovići opredijelila je sredstva i za modernizaciju jednog dijela putne infrastrukture u pomenutom naselju. Čestitam vrijednim mještanima koji su svojim radom učestvovali u pripremnim radovima a pri tome ne štedeći ni vlastita finansijska sredstva u cilju stvaranja ugodnijeg ambijenta za život sebi i generacijama koje dolaze. Veliki je posao iza njih i mještani Potklečja mogu drugima poslužiti kao primjer dobre organizacije a rezultat njihovog zalaganja itekako je vidljiv i prepoznatljiv. Gradska uprava nastavit će podržavati aktivnosti naših vrijednih sugrađana”, istakao je gradonačelnik Hašim Mujanović.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...

Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine,...