Uživajte u suncu, ali pripremite i kišobrane

/

Prema najavama meteorologa danas u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima bit će umjereno do pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti. Tokom dana, lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, koji ponegdje mogu bit i intenzivniji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera, a na planinama momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Drugog dana vikenda bit će sunčano uz postupno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima, mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 18, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 23 stepena, saopćeno je iz FHMZ.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...

Uključena i BiH: U 12 call centara razbijena kriminalna mreža koja se bavila prevarama

U akciji "Pandora", koju je podržao Europol, krajem aprila...

Građani BiH bi do kraja godine mogli imati digitalni novčanik: Znate li šta on podrazumijeva?

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...