Svirepa ubistva roditelja koja su šokirala BiH

/

Javnost u Bih bila je šokirana nedavnim slučajem u Sarajevu nakon što je Jusmil Eminić (44) oca Jusufa (69) polio benzinom i zapalio. Riječ je o jednom od najokrutnijih ubistva. Jusuf koji dolazio u alkoholisanom stanju kući znao je fizički nasrnuti na Jusmila, svou suprugu i kćerku.

Podlegao opekotinama

Odnosi su eskalirali 1. oktobra kada ga je Jusmil ispred porodične kuće u sarajevskom naselju Buča Potok oca Jusufa polio benzinom i zapalio. Po dolasku poilcije Jusuf je još uvijek bio pri svjesti i rekao im je da mu je to uradio sin Jusmil koji je pobjegao s lica mjesta. Drugog dana Jusuf je u Kliničkom centru Sarajevo podlegao opekaotinama koje su zahvatile 75 posto njegovog tijela.

U našoj zemlji bilo je nažalost više slučajeva u kojima su nerijetko žrtve svirepih zločina bili roditelji. Motivi za zločine uglavnom su narušeni odnosi unutar porodice, a ubica se u pojedinim slučajevima izjašnjavao i kao žrtva.

Okrutna ubistva su bila i zbog psihotičnih epizoda izvršilaca, koji su u pravilu proglašavani neuračinjivim.

Davio majku

Tako je Armin Šehagić iz Kaknja optužen je da je u neuračunjivom stanju na okrutan način ubio majku Emiru tako što je ušao u njenu spavaću sobu i bez ikakvog povoda je brutalno tukao rukama i nogama te je davio.

Ubistvo se desilo 14. juna ove godine, u njihovom stanu u Kaknju, a prema optužnici, počinio ga je u neuračunjivom stanju usljed psihotične epizode paranoidno-halucitornog tipa.

Alen Kopić prvostepeno je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora za ubistvo oca Selima Kopića. On je 20. juna 2021. godineoko 13.45 sati , u ulici Kasindolskog bataljona, opština Istočna Ilidža, u pomoćnom objektu – garaži nakon verbalnog sukoba, metalnom šipkom dužine 102,5 centimetra,,u namjeri da ga ubije, više puta u predjelu glave udario svog oca.

Sjekirom usmrtio očuha, majku i nanu

Nezir Kamenica u Kantonalnom sudu u Sarajevu bio je prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora jer je 2. maja 2017. u selu Bogušići kod Goražda ubio majku Zehru Kavazović, nanu Šemsu Džabija, te očuha Ifeta Kavazovića.

Kamenica je uzeo dvije sjekire, stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane. Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Kamenica je na jednom ročištu rekao da je umjesto potpore članova porodice, doživljavao prijetnje, maltretiranja i sputavanje u življenju.

Bihaćki kanibal jeo dijelove tijela majke

Kantonalni sud u Bihaću donio je presudu 2019. kojom je ustanovljeno da je Sabahudin Velić (33) u stanju neuračunjivosti ubio majku u septembru 2018. godine, te mu je odredio prislini boravak u zdravstvenoj ustanovi. Stravičan čin otkriven je kad se Velić 14. septembra sam predao policiji u Sarajevu i ispričao da je nakon što je majku usmrtzio sjekirom , otišao da klanja da bi nakon toga tijelo prebacio na drugo mjesto i zapalio ga. Budući da tijelo nije izgorjelo, ukopao je majku na nepoznato mjesto, a potom ga iskopao i ponovo prebacio u garažu, gdje ga je sjeckao raznim alatom kako bi razdvojio meso od kosti, koje je poslije jeo. Monstrum je razbacao jedan dio tijela po okolnim livadama i šumi, dok je drugi dio zakopao u blizini kuće. Priznao je tada da je, prije majke, zaklao i svog psa, jer je, kako je kazao, crni pas šejtan.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Lice iz Doboj Juga lišeno slobode zbog raspisane centralne potjernice

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 12.05.2024. godine, lišili...

Poznato stanje profesora kojeg je učenik prebio na času: Polomio mu kosti glave

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je jučer...

Oglasili se iz Tužilaštva TK o svirepom ubistvu sjekirom i samoubistvu

Iz Tužilaštva TK oglasili su se povom stravičnog slučaja...

Detalji svirepog ubistva u Gradačcu: Tijelo nesretne žene pronašla kćerka

Mještane Gradačca uznemirila je vijest o zločinu u kojem...