Volite nes kafu? E pa onda za vas preporučujemo da za današnju poslasticu napravite nes tortu.
SASTOJCI:
- 250 g piškota
- 200 ml mlijeka
- 2 kašičice nes kafe
- 3 kašike likera amareto
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g krem sira
- 2 kašike šećera u prahu
- 50 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakaoa
PRIPREMA:
Dno manjeg pleha (20×20 cm) obložite providnom folijom. Umutite slatku pavlaku pa joj dodajte šećer u prahu i krem sir. Ponovo kratko mutite da se smjesa poveže i krema je spremna. Mlijeko sipajte u duboki tanjir i u njemu razmutite nes kafu i amareto. Piškote provucite kroz mlijeko i poslažite na dno pleha. Preko piškota nanesite polovinu kreme.
Preko kreme narendajte polovinu pripremljene čokolade. Staviti drugi red piškota i ostatak kreme. Narendajte ostatak čokolade. Tortu zatvorite još jednim redom piškota. Preko pleha stavite providnu foliju i ostavite je u frižider na najmanje šest sati da se dobro rashladi i piškote omekšaju. Sutradan, preko torte stavite tanjir za serviranje i okrenite je na tanjir, odnosno izvadite iz pleha. Pospite kakaom, isijecite i servirajte.