Gradonačelnik odbio kandidaturu ministra ostaje je na čelu grada

/

Gradonačelnik Zavidovića, Hašim Mujanović objavio je na svojoj Facebook stranici da odustaje od kandidature za ministra. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

 

“Cijenjeni sugrađani,

Shodno uputama viših organa stranke Narodnog evropskog saveza BiH Gradska organizacija NES-a Zavidovići kandidirala me je na poziciju ministra u novom sazivu Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Obavještavam javnost da nisam prihvatio kandidaturu i da neću biti ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Dakle, ostajem na poziciji gradonačelnika Grada Zavidovići do daljnjeg, odnosno do odluke centralnih organa stranke prateći dešavanja vezana za formiranje vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovu odluku sam donio nakon konsultacija sa svojim najbližim saradnicima, na osnovu razgovora sa uposlenicima Gradske uprave, te na osnovu poziva i negodovanja sugrađana koji su mi iskazali podršku u radu i želju da idalje ostanem na poziciji gradonačelnika Grada Zavidovići.

U najvećoj mjeri na donošenje ove moje odluke utjecala je činjenica da sam na prethodnim lokalnim izborima dobio ubjedljivu podršku građana Zavidovića. Smatram da bih, odlaskom s pozicije gradonačelnika, iznevjerio preko 7500 glasača koji su mi ukazali svoje povjerenje.

Iskreno se zahvaljujem organima stranke koji su me delegirali na poziciju ministra u Vladi ZDK, kao i na podršci pri izboru na poziciju Kantonalne organizacije NES-a BiH.

Ostajem privržen svojim Zavidovićima i svojim sugrađanima a zajedno ćemo nastaviti graditi i uljepšavati naše Zavidoviće.”

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...