Uhapšena bivša v.d. direktorice Službe za zapošljavanje TK

/

Po nalogu Tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda Tuzla istražitelji SKP MUP-a TK obavili su pretrese u Službi za zapošljavanje TK, te na još dvije lokacije u privatnim objektima u Sapni i Srebreniku. Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK su lišene slobode. Radi se o bivšoj v.d direktorici Fatimi Budić i šefu odjeljenja općih i pravnih poslova.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlašćenja a vezano za neregularnosti prilikom provedbe projekta sufinansiranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba sa evidencije nezaposlenih pod nazivom „Posao za sve 2022.“ u ukupnoj vrjednosti od 1.200.000 KM koji je objavljen u avgustu 2022. godine.

Neregularnosti se odnose na izmijenjene liste poslodavaca kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje suprotno uslovima u objavljenom programu, odnosno na to da su favorizirani određeni poslodavci sa kojima su zaključeni ugovori a nisu bili na listi prioriteta, dok su određene firme koje su ispunjavale uslove umjesto njih stavljene na listu za čekanje i tako im je nanesena šteta.

Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičene, nakon čega će se odlučiti koje dalje mjere i radnje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Više od 27 miliona KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici na...

Danas na snagu stupaju Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt je 27. aprila 2023. godine...

Utvrđene osnovice, iznos i koeficijenti novčanih naknada za ovu godinu iz boračke oblasti

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva za...

Protestna šetnja metalaca u Sarajevu: U borbi za svoja prava traže satnicu od 5,68 KM

Povodom Prvog maja - Međunarodnog dana rada, Sindikat metalaca...